Hurra for bedre studiefinansiering!

Foto: Steven S. (CC) - flic.kr/p/sdUQ7

Venstre har vært utålmodig lenge når det gjelder rammene for studiefinansiering, og det er ikke til å legge skjul på gleden over at det nå gradvis innføres 11 måneders studiestøtte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Det var Venstre som fikk gjennomslag for denne opptrappinga av studiestøtta under budsjettforliket i fjor.

En opptrapping til 11 måneders studiestøtte er et stort steg på veien for en bedre studentøkonomi og en seier for alle som har vært opptatt av studentvelferd.

Å satse på studenter er å investere i morgendagens kunnskapssamfunn.

Anniken Stokke

Opptrappingen skjer i fire like trinn. For hvert eneste år de neste fire årene forlenges støtta med én uke. I praksis vil dette innebære at studentene – som ledd i en gradvis opptrapping til 11 måneders studiestøtte i 2020 allerede neste år får 2.600 kroner mer å rutte med.

Det er mulig Frps ungdomspolitiker i Tønsberg, Stine Jakobsen, ikke har fått med seg dette. Jeg viser til hennes innlegg Tønsbergs Blad 9. mai vedrørende 11 måneders studiestøtte.

Å satse på studenter er å investere i morgendagens kunnskapssamfunn. Et virkelig og reelt mål må være at de som studerer får en best mulig utdanning. For å få til dette trenges et løft for studentvelferd og studiekvalitet. Heldigvis er vi nå på vei i riktig retning.

Anniken Stokke Lunde Anniken Stokke Lunde
Fylkesleder i Vestfold Unge Venstre

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**