Nordland Venstre møtes i Brønnøy

Anders Næss presenterer AkvaDesigns lukkede merder i Sørfjorden i Velfjord
Anders Næss presenterer AkvaDesigns lukkede merder i Sørfjorden i Velfjord, Foto: Jostein Toftebakk

Nordland Venstre har sitt styremøte i Brønnøysund i helgen. Fredag besøkte de Pleie- og omsorgssenteret i Brønnøysund, Brønnøysundregistrene og AkvaDesign

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

På Pleie- og omsorgssenteret fikk de vite mer om hvordan Brønnøy løser helseoppgavene i en region uten lokalsykehus og fikk høre om bl.a. KAD-sengene og planene for Distriktsmedisinsk Senter.

På Brønnøysundregistrene ble de møtt av Dan Remi Mørk, som inviterte på lunsj og gav en presentasjon av hvordan Brønnøysundregistrene og Altinn griper inn i hverdagen til folk. Dan Remi er operativ leder i Altinn og er også gruppeleder for Venstre i Brønnøy kommunestyre.

Nordland Venstre besøker Brønnøysundregistrene
Nordland Venstre besøker Brønnøysundregistrene

AkvaDesign gav så en omvisning på sitt anlegg i Sørfjorden i Velfjord, der de søker å løse problemene med lakselus og rømming ved å bruke lukkede merder. Vann hentes opp fra vanndyp under der lusa lever og tanken er at det er bedre å hindre at laksen får lus i utgangspunktet enn å sette inn store ressurser på å fjerne lusa i etterkant. De startet byggingen i mars i år og forventer å kunne levere slakteferdig laks høsten 2017.

Det er bedre å hindre at laksen får lus i utgangspunktet enn å sette inn store ressurser på å fjerne lusa i etterkant.

Nordland Venstre har som målsetning å ha minst ett styremøte i året utenfor Bodø og i år ble dette lagt til Brønnøy. Nordland Venstre har fått med seg det gode valgresultatet Brønnøy Venstre hadde sist høst og er ivrige på å se hvordan vi får det til.

Fullstendig oversikt over styret i Nordland Venstre finner du her: https://www.venstre.no/artikkel/2015/01/10/tillitsvalgte-i-nordland-venstre/

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**