Kommunestruktur

Kommunestyret i Eidskog behandlet 16.06.2016 saken om kommunestruktur.

Venstre har deltatt i styringsgruppa for kommunestrukturarbeidet, og det har vært arbeidet mye med saken det siste halve året. Vi har satt oss inn i en mengde dokumenter, diskutert og fått innspill fra mange aktører, deltatt på folkemøter og skrevet saksframlegg.

Vi har hatt et godt samarbeid, men det har naturlig nok vært politiske uenigheter i denne saken her som i de fleste andre kommuner. Høyre, Venstre og FrP har skrevet et eget saksframlegg som ligger som et alternativ til framstillingen til Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Vårt alternative sakframlegg kan du lese her

Venstre har hele tiden vært tydelige på at vi er åpne for kommunereform, men at vi ville vurdere nøye om en eventuell ny kommune vil kunne sikre innbyggerne gode tjenester for framtida. Vi mener at Eidskog kommune burde gjennomført en ny innbyggerundersøkelse etter runden med dialog og debatt, samt at vi burde undersøkt hva vi kunne oppnådd i en intensjonsavtale mellom minst 3 kommuner i regionen.

I dag 16.06.2016 var det avstemning om kommunestruktur i Eidskog.

H, V og FrP sin felles alternative innstilling var som følger:

1.Eidskog kommune ønsker primært en intensjonsavtale med Kongsvinger, Sør-Odal, Nord-Odal, Grue, Åsnes og Våler kommuner om å danne en kommune i Glåmdal.

2. Eidskog kommune ønsker alternativt en intensjonsavtale med minst 2 andre kommuner.

Ikke uventet ble det flertall for å bestå som egen kommune med stemmene til AP og SP (19 stemmer) mot vår alternative innstilling (6 stemmer).

Saken sendes nå til Fylkesmannen, inkludert vårt saksframlegg.

Deretter skal Fylkesmannens komme med en innstilling i saken.

Mer info kommer.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**