Vil ha mer gangveg i Åsen

Foto: Fotograf Hattrem

Venstres Karl M. Buchholdt mener det går for tregt med å få på plass gang- og sykkelveg mellom Åsen og Åsenfjord. Han øyner nye muligheter for gangvegen i forbindelse med utarbeidelse av ny fylkesvegplan. Han tar opp saken i et skriftlig spørsmål til ordføreren i formannskapet 17. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Spørsmål til formannskapets møte 17. august

Gang- og sykkelvei langs fylkesveg 753 (Åsen-Åsenfjord)

Venstre vil ha økt fokus på trafikksikkerhet for myke trafikanter langs fylkesveg 753 mellom Åsen og Åsenfjord. En økende trafikkmengde og mange tunge kjøretøy krever at det kommer på plass en gang- og sykkelveg langs denne strekningen snarest.

Venstre mener det er viktig å prioritere mye trafikanter og hindre trafikkfarlige situasjoner langs veien. Gang- og sykkelveg vil gjøre fremkomsten tryggere for fotgjengere, det vil gi muligheter for alle til å velge sykkel, øke trivselen for de som bor langs veien og bidra til økt trafikksikkerhet for bilistene.

Gjennom de siste årene har det blitt gjort enkelte tiltak for å øke trafikksikkerheten langs denne fylkesveistrekningen, blant annet har Levanger kommune fått tillatelse av vegeier (fylkeskommunen) til å forskuttere utbygging av veglys på strekningen, men dette er utlegg som Levanger kommune må finansiere, og forskuttert beløp vil bli tilbakebetalt til kommunen når gang- og sykkelveg langs fylkesveg 753 blir prioritert i ny fylkesvegplan og budsjettert.

Arbeidet med å få realisert en utbygging av gang- og sykkelvei langs denne strekningen har pågått gjennom mange år, og man kan vel trygt si at Arbeiderpartiet og Høyre i Nord-Trøndelag (som har styrt fylkeskommunen) har valgt å ikke prioritere en mer trafikksikker løsning mellom Åsen og Åsenfjord i Levanger kommune.

Nå er det derimot mulighet for å ta saken opp igjen. I juni behandlet fylkestinget strateginotat for fylkesvegplan 2018-2021. Her blir det blant annet lagt til grunn at kommunene i fylket får komme med innspill på hvilke veistrekninger langs fylkesveiene som den enkelte kommune ønsker utbedret i planperioden 2018 til 2021.

Spørsmål til ordføreren

Hvilke tiltak vil ordføreren iverksette for å få realisert gang- og sykkelveg langs fylkesveg 753 mellom Åsen og Åsenfjord i fylkesvegplanen 2018-2021?

 

Karl M. Buchholdt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**