Sandnes Venstre positive til Wang Ung

Julian Francisco Osorio, Foto: Inger Lunde Dalen

Sandnes Venstre ønsker Wang Ung velkommen til Sandnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Nylig hadde utvalg for kultur og oppvekst oppe en høringsuttalelse i forbindelse med Wang Ung sin søknad om å opprette idrettsungdomsskole i Sandnes. Venstre stilte denne gang med Julian Francisco Osorio på møtet. Han mener at Sandnes kommune bør være mer framoverlente og positive til at Wang Ung etablerer ungdomsskole i den nye arenaen som Sandnes Ulf skal bygge.

Venstre støtta et forslag fra Høyre, som ønska at høringsuttalelsen skulle si at “en friskole som Wang Ung Sandnes vil være et positivt bidrag til idrettsmiljøet og skoletilbudet i Sandnes. Dette tilbudet vil kunne bidra til at flere elever på ungdomsskoletrinnet kan oppleve motivasjon, mestring og en meningsfull skolehverdag”.

-Wang Ung hadde vært et positivt supplement og et sunt tilskudd til det eksisterende skoletilbudet i Sandnes kommune. Vi er liberale og framtidsoptimister, sier Osorio, som synes det er beklagelig at forslaget falt med én stemme.

Positivt for ungdom

Sandnes Venstre stiller seg positive til at byens ungdom i framtida har muligheten til å velge en friskole med idrettsprofil. For oss er det viktig å sette ungdommenes muligheter til å realisere seg selv først, og vi mener at kommunen ikke bør stå i veien for at våre unge kan benytte seg av dette tilbudet. Motivasjon i skolehverdagen viser seg forskjellig fra elev til elev. Venstre ønsker å møte hver eneste så nært deres egne interesser som mulig.

Wang Ung kan være et viktig bidrag til å snu trenden med at frafall i idretten starter i ungdomsskolealder. Sandnes kommune ønsker å være modig, sunn og romslig, og Venstre mener at ved å tillate etableringa av Wang Ung viser vi alle disse på én gang. Tilbud som dette bør derfor få lov til å se dagens lys i byen vår, der vi ønsker at idrett og sunne holdninger skal stå sterkt i befolkninga.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**