Interpellasjon til kommunestyret fra Venstre

Foto: Hans I. Gamst

Likeverdig behandling av private og kommunale barnehager.

I søndre Land har vi både private og kommunale barnehager av god kvalitet. Dette er en tjeneste som er finansiert dels med brukerbetaling og kommunalt tilskudd uavhengig om leverandøren av tjenesten er kommunal eller privat.

Land Montessoribarnehage er godkjent for 18 plasser, og har en kommunal garanti for driftstilskudd på 14 plasser. I barnehageåret 2015-2016 hadde Land Montessoribarnehage 12 barn, som utgjør 16,5 barnehageplasser. Land Montessoribarnehage hadde barn som er bosatt utenfor Søndre Land i barnehageåret 2015-2016, for disse barna betaler hjemkommunen Søndre Land for barnehageplassene. Land Montessoribarnehage mottok tilskudd for 14 plasser, mens de i virkeligheten produserte 16,5 plasser. Tilskuddet på årsbasis for gjesteplassene i Land Montessoribarnehage for barna bosatt i andre kommuner er på kr 565 000 som tilfaller Søndre Land kommune. Det betyr at gjestekommunen har betalt vertskommunen for disse plassene, men pengene kommer ikke fram til barna og barnehagen.

Juel Sagbakken Venstre vil at Søndre Land kommune skal behandle private og kommunale barnehager likeverdig, basert på kommunens egne verdibegreper; respekt, tillit og mot.

Venstre vil foreslå følgende vedtak:

  1. Søndre Land kommune gir en garanti for driftstilskudd på 18 plasser i Land Montessoribarnehage fra og med barnehageåret 2016-2017.
  2. Søndre Land etterbetaler tilskudd for barnehageåret 2015-2016 for inntil 18 plasser i Land Montessoribarnehage

Søndre Land Venstre 29.08.2016

Terje Brenner Juel Sagbakken

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**