Velg fremtida!

privat

Jeg er såpass nordlending at jeg først og fremst stiller til valg for Nordland.

Jeg er opptatt av at Nordland skal komme godt ut av politikken som føres de neste fire årene. Og selvfølgelig er Venstres politikk den beste, ikke bare for Nordland, men for Norge og til og med for kloden.
Nordland trenger to ting: Grønn vekst og flere folk. – Heldigvis er disse målene lett å forene.

I Nordland har vi verdens beste utgangspunkt for å lykkes med det grønne skiftet. Vi har ren kraft, en næringsrik kyst, gode kompetansemiljø og en natur som kan gi påfyll til en hel verden.

Vi trenger politikere som tror på grønn vekst. Som tør å legge til rette for det grønne næringslivet, satse på innovasjon og spille på lag med det private initiativ. Vi trenger politikere som tar konsekvensen av at den fossile tidsalder er ute og som står på for ei fornybar fremtid. Samtidig som vi må kunne se folk i øynene og si at vår løsning skaffer flere jobber, ikke færre. En sånn politiker vil jeg være for Nordland.

For at Nordland skal være i front, må vi gjøre det attraktivt å jobbe her – og bo her.

Nordland trenger flere folk. For at vi skal være sterke i nord må vi bli flere. Vi må gjøre det attraktivt å flytte tilbake og triveligere å flytte hit for første gang. Vi må skape jobber og fagmiljøer som er stinne av kompetanse, og vi må sørge for å inkludere de som kommer utenfra – og langveisfra. De skal alle bli nordlendinger, og vi skal være stolte av hverandre.

Ungene i Nordland må rustes til å møte framtida. Skolen er vår viktigste fellesinstitusjon for å sikre barn like muligheter. Vi må satse på lærerne, og i Nordland må vi også rekruttere flere. Det er ingen tvil om at det er et poeng at det må bli mer attraktiv å bli lærer. Gode lærere sørger for kunnskap i skolen og ser hver enkelt elev. Det setter ungene i stand til å leve i den verdenen de går ut i i 2025 og i 2030, som trygge borgere og gode nordlendinger.

Fylket vårt er mangfoldig: langt, smalt og barskt. Det skal være mulig å leve alle slags liv i Nordland. Du skal kunne jobbe som lærer hvor som helst i Nordland og ha samme mulighet til videreutdanning og karrierevei i skolen. Du skal kunne starte bedrift, enten det er som frisør eller konsulent der du vil og når du tør, og være sikret samme sosiale rettigheter som andre arbeidstagere. Du skal kunne jobbe i offentlig sektor og være stolt av å si at ‘nå jobber vi smartere’ fordi digitalisering og nye måter å jobbe på faktisk kommer både medarbeiderne og brukerne av tjenestene til gode. Du skal kunne jobbe med primærnæringene i nord, med fisk og potet, med tang og tare, og ha politikere på Nordlandsbenken som taler din sak.

Jeg er opptatt av at Nordland skal ha en klar og tydelig stemme på Stortinget. I dag har vi ikke det.
• Vi trenger politikere som slår fast at all vekst SKAL være grønn, og som vil sette Nordland ettertrykkelig på kartet i det grønne skiftet.
• Vi trenger politikere som husker hvor de kommer fra, også når de er i Oslo. Som sikrer at vi også i Nordland satser på jernbane, kjøl, flytilbud, kollektivtransport og ikke minst utbygging av ladestasjoner og energistasjoner.
• Vi trenger politikere som husker at å satse på forskning og høyere utdanning betyr å sikre også utdanningsinstitusjonene og kunnskapsmiljøene i Nordland.
• Vi trenger politikere som vet at ting som er lurt sørpå ikke nødvendigvis funker nordpå, og som er klar over at avstandene i Nordland er som de er. Men som likevel ønsker å forbedre, ikke å stagnere.

Venstre er et liberalt, sosialt og radikalt parti. Vi vil endre samfunnet til det bedre. Vi har fått til enormt mye de siste fire årene. Vi har fått regjering og storting med på en klima- og miljøpolitikk som få trodde var mulig. Dette arbeidet MÅ fortsette, uten Venstre stopper det opp. Dessuten må vi gjennomføre reformer for å sikre at de som trenger det mest faktisk får mest. Mye i dagens system forsterker ulikheter, i stedet for å utjevne dem. Vi tør å se på endringer i barnetrygd, sykelønn og skattesystem for å treffe bedre med ordningene.
Venstre er ikke redd for endringer, vi skjønner at verden endrer seg og at noen må endre systemene slik at de funker bedre for folk.
Kort sagt: Vi skal redde klima, vi skal berge velferdsstaten og vi skal ruste ungene for framtida.

Det er på høy tid at Venstre kommer seg inn på nordlandsbenken. Vi har den beste politikken, men vi må lære oss å selge den. For å klare det, må vi ha et sterkt team på plass. Jeg er innstilt på å gjøre en jobb, og jeg gleder meg. Jeg er overbevist om at potensialet er der ute. Vi skal ut å spre det glade budskap for Nordland: om grønn vekst, om flere folk og om gode liv i nord. Og om hva som skal til når vi velger framtida.

Ida G. Johnsen,
Stortingskandidat, Nordland Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**