Programkomiteens førsteutkast til Stortingsprogram 2017 – 2021

Venstres programkomité har lagt frem førsteutkastet til nytt Stortingsvalgprogram for perioden 2017 – 2021. Programutkastet har fått navnet Store muligheter i det grønne skiftet.

– I dette programmet tar vi nye skritt mot fornybarsamfunnet, med en stor satsning på kunnskap og miljøvennlige løsninger. Vi håper på en bred debatt i organisasjonen om Venstres politikk for de neste fire årene, sier Venstres nestleder Terje Breivik, som har ledet programarbeidet.

Last ned førsteutkastet her (PDF).

Venstre vil ha lavere skatt på arbeid, eierskap og bedrifter, og høyere skatter og avgifter på produkter, tjenester og adferd som forurenser.

Like muligheter for alle barn

Blant de viktigste forslagene for å gi alle barn og unge like muligheter i livet, er et lønnsløft for lærere og å gjøre barnehage og SFO billigere, spesielt for familier med lave inntekter.

Foreldrenes inntekt må ikke være avgjørende for barns muligheter i livet

Bred prosess

Førsteutkastet til det nye stortingsprogrammet er startskuddet for den politiske dugnaden i partiet, som skal gå frem mot landsmøtet i april 2017. Fristen for å komme med endringsforslag til programmet er 1. november.

– Vi har fått nesten 1000 forskjellige innspill fra medlemmer, tillitsvalgte, organisasjoner og bedrifter i arbeidet med førsteutkastet. Bidragene er viktige for å få frem både de viktige problemstillingene, og mulige løsninger på utfordringene vi står overfor. Nå håper vi at engasjementet frem mot andreutkastet blir like stort. Jeg vil oppfordre alle til å delta i den politiske dugnaden, og ser frem til en bred og god debatt i partiet, avslutter Breivik.

Programkomiteens andreutkast skal legges frem 10. desember. Endelig program for perioden 2017 – 2021 vedtas på landsmøtet i april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**