Begeistring for Venstres budsjettforslag

Venstres alternative statsbudsjett skaper begiestring i organisasjonslivet, Ill: Venstre

Tirsdag 1. november lanserte Venstre sitt forslag for neste års statsbudsjett. Et budsjettforslag som ser fremover, og samtidig er bedre for folk og bedre for miljøet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Venstres forslag mottatt med begeistring

Under har vi samlet et knippe av reaksjonene, fra noen av de som kanskje best kjenner hvor skoen trykker, sentrale aktører i både organisasjonslivet og den viktige frivilligheten.

Les også: Venstres statsbudsjett: Bedre for miljøet, bedre for folk

Norsk Studentorganisasjon

Leverer på studentboliger og psykisk helse.

«Venstre leverer på studentboliger med en økning fra 2200 til 3000. Venstre har sammen med Norsk studentorganisasjon kjempet for å innføre 11 måneder studiestøtte, og vi er veldig fornøyde med at norske studenter får støtte til den første uken i juni 2017.»

Skal statsbudsjettet for 2017 bli tidenes miljøbudsjett må støttepartiene få gjennomslag

Nina Jensen, generalsekretær i WWF-Norge

Abelia

– En investering for fremtiden

Abelia-sjef Håkon Haugli håper Venstre får gjennomslag for mange saker i budsjettforhandlingene.

«I Venstres budsjett er det et tydelig ønske om å investere i fremtiden. De vil bevilge penger til et nødvendig løft for en digital skole, samtidig som de styrker forskning og foretar vekstfremmende investeringer, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia.»

UWC Norge

 

WWF

Viktig for natur og klima at V og KrF vinner kampen om statsbudsjettet

«Venstre og KrF kutter pengebruken til petroleumsformål i sine alternative budsjetter. – Nå gjelder det at Venstre og KrF er tøffe i budsjettforhandlingene med regjeringen og prioriterer klima og natur, sier WWFs generalsekretær Nina Jensen.

– Skal statsbudsjettet for 2017 bli tidenes miljøbudsjett må støttepartiene få gjennomslag, understreker Nina Jensen, generalsekretær i WWF-Norge.»

Handikapnytt

Venstre og KrF krever fortsatt fri fysioterapi for kronikere

«– Det er svært gledelig at KrF og Venstre lytter til pasientorganisasjonene. Nå håper vi at flere politiske partier følger etter i saken, og går imot regjeringens forslag og beholder diagnoselisten, sier generalsekretær Tone Granaas i Norsk Revmatikerforbund i en pressemelding.»

Extrastiftelsen

Venstre vil gi 10 millioner til ungdomshelse

«Ungdomshelsestrategien peker på en rekke utfordringer ved ungdoms helse.

Imidlertid følger det ingen midler med strategien. Det ønsker altså Venstre å gjøre noe med.»

SBS

Støttepartiene går inn for å sikre Globalskolen

«I sine alternative statsbudsjett går støttepartiene Venstre og KrF inn for å beholde posten på 12 millioner til komplementerende undervisning. Det kan redde Globalskolen og Norskskolen i budsjettforhandlingene.»

Venstre viser nå vei for resten av budsjettprosessen i høst

Heidi Austlid, administrerende direktør i IKT-Norge

Dyrevernalliansen

Ergoterapeutene

Framtida

Venstre vil ha nynorskløft i statsbudsjettet

«Venstre vil auke løyvingane til nynorsktiltak med 3,5 millionar, går det fram av det alternative budsjettet som partiet la fram tysdag.»

IKT-Norge

– VELDIG BRA FRA VENSTRE!

«– Takk til Venstre for at de har lyttet! I sitt alternative budsjett legger de inn 1000 flere IKT-studieplasser, øker satsing på programmering i grunnskolen, digital læring, styrker medfinansiering av lønnsomme IT-prosjekter, styrker ordningene for å styrke innovasjon i næringslivet, øker rabatten for ansattes kjøp av aksjer i egen bedrift og en rekke andre saker IKT-Norge har spilt inn i budsjettprosessen, sier Heidi Austlid, administrerende direktør i IKT-Norge.»

https://www.ikt-norge.no/2016/11/veldig-bra-fra-venstre/

NHO Handel

Alternative budsjett imponerer med handelsvett

«NHO Handel ser også svært positive forslag i Venstres budsjett. Det ene er å øke lærlingetilskuddet i tråd med hva læreplassene koster. Her overoppfyller Venstre ved både å øke tilskuddet, men også å fjerne arbeidsgiveravgiften for lærlinger og styrke fagskolene.»

LNU

Folkehøgskolene

– Viktig signal fra KrF og Venstre

«KrF og Venstre legger opp til økt satsing på folkehøgskole i sine alternative budsjetter. – Dette er et viktig signal, sier Odd Arild Netland, daglig leder i Folkehøgskolerådet.»

Les også: Venstres statsbudsjett: Bedre for miljøet, bedre for folk

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**