Byrådet må sette inn tiltak for å bedre tryggheten på Grünerløkka

På Grünerløkka opplever skoler, barnehager og foreldre narkotikasalg og annen uønsket aktivitet rundt skolene, idrettsanlegg, parker og barnehager. Venstre ønsker at byrådet skal sette inn Oslovakter.

På grunn av uønsket aktivitet i lokalområdet har FAU ved Grünerløkka skole startet med ravning på kveldstid. FAU ved Lakke gata skole vurderer det samme. I tillegg til ravning mener de det er behov for ytterligere kriminalitetsforbyggende og trygghetsskapende innsats. Venstre mener det er på høy tid at byrådet og politiet tar situasjonen på alvor, sier Venstres representant i bydelsutvalget Anita Wold.

Oppvekst- miljø- og kulturkomiteen på Grünerløkka fikk Venstre enstemmig flertall for at byrådet skal sette inn Oslovakter på Grunerløkka. Oslovakter er kommunalt ansatte som er i byen for å skape trygghet. Venstre foreslo opprinnelig ordningen, og vaktene er i dag ansatt i bymiljøetaten. Venstre vil i sitt alternative budsjett i bystyret foreslå ekstra midler til Oslovaktene slik at de kan få en forsterket bemanning, sier Guri Melby.

Venstres forslag:

 

Til byrådet

På Grünerløkka opplever skoler, barnehager og foreldre narkotikasalg og annen uønsket aktivitet rundt skolene, idrettsanlegg, parker og barnehager. FAU ved Grünerløkka skole har startet med ravning på kveldstid. FAU ved Lakkegata skole vurderer det samme. Men det er behov for ytterligere kriminalitetsforebyggende og trygghetsskapende innsats. Oppvekst- miljø- og kulturkomiteen ber om at byrådet setter inn Oslovakter på Grünerløkka. Innsatsområdene for Oslovaktene bør bestemmes inn i samråd med skolene og bydelen.

 

Til politirådet

Styrket innsats for å redusere narkotikasalg rundt ute- og lekeområdene på Grünerløkka. På Grünerløkka opplever skoler, barnehager og foreldre narkotikasalg og annet uønsket aktivitet rundt skolene, idrettsanlegg, parker og barnehager. FAU ved Grünerløkka skole har startet med ravning på kveldstid. Lakkegata skole FAU vurderer det samme. Men det er behov for ytterligere kriminalitetsforebyggende og trygghetsskapende innsats. Et tiltak bør være mer synlig politi. Oppvekst- miljø- og kulturkomiteen ber om at politiet særlig prioriterer å gjøre ute- og lekeområdene for barna og ungdom på Grünerløkka trygge.

 

Til bymiljøetaten/Rusken

I området rundt Grünerløkka skole og Dælenenga idrettsanlegg har det samlet seg en del søppel, samt rester etter uønsket overnatting inne på idrettsanlegget. Oppvekst-, miljø- og kulturkomiteen ber om at Bymiljøetaten/Rusken fjerner søppel i dialog med Grüner idrettsklubb.

 

Til bymiljøetaten

I området rundt Dælenenga idrettsanlegg er det dårlig belysning. Den dårlige belysningen tiltrekker seg narkotikasalg og annen uønsket aktivitet. Området oppleves dermed som utrygt for voksne og barn. Oppvekst-, miljø- og kulturkomiteen på Grünerløkka ber om at bymiljøetaten iverksetter noen strakstiltak for å få belysning i området.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**