– Det er galskap å legge ned kreative linjer ved Rosthaug

Foto: Privat

Fylkeskommunen har varslet at linjene for medier og kommunikasjon og idrett ved Rosthaug videregående skole skal legges ned fra neste høst. Dette får tidligere fylkespolitiker Runolv Stegane til å reagere.

– Midtfylket kan ikke akseptere dette

– Hverken Midtfylket eller elevene kan finne seg i dette. Vi skal ikke bære byrdene for dårlig økonomistyring i fylkeskommunen. Det er de siste åra investert for mye , og tatt opp altfor mye lån. Gjelda til fylkeskommunen har økt fra to til tre milliarder på noen får år, og den fortsetter å øke til 4 milliarder innen 2019, forteller Stegane. Han er rysta over at bremsene ikke har blitt satt på tide.

– Nå er det tydeligvis kreative linjer i videregående skoler over hele fylket som skal betale regninga for en feilslått økonomisk politikk. Dette kan ikke Midtfylket godta, sier Stegane.

Stor interesse for medier og kommunikasjon

Stegane hevder at utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon ved Rosthaug kvalitetsmessig er den beste av slike linjer i fylket. De har de beste utstyret, de beste lærerne og har best samarbeid med næringsliv og lokalmiljøet.

– Jeg har fått opplyst at hele 88 ungdomsskoleelever fra Midtfylket har meldt interesse for Medier og kommunikasjon for neste skoleår. De skal nå møte på Rosthaug og få informasjon samtidig som nedleggelse fra neste skoleår truer, sier Stegane.

Godt arbeid ved WC og NM

– Elevene på medielinja har gjort svært godt arbeid f.eks. ved WC i Vikersund og ved NM i skiskyting på Simostranda i 2010, der jeg hadde gleden av å samarbeide med Alexander Lentze og hans dyktige elever, forteller Stegane.

Stort tap for næringsliv og idrett

– Det vil være et stort tap for vårt område om linja legges ned. Det samme gjelder Idrettslinja. Det er ingen annen videregående skole med idrettslinje som har så mange og gode idrettsanlegg i nærheten av skolen. Alt ligger til rette for idrettsfag på Rosthaug, i Idrettsbygda Modum, sier Stegane.

Han forstår at fylkespolitikerne nå har skjønt at det må strammes inn, men vil ikke akseptere at det er Midtfylket med de beste linjene for Medier og kommunikasjon og Idrettsfag som skal blø mest.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**