Flytt Landbruksdirektoratet til Steinkjer

Venstre vil ha landbruk i hele landet., Foto: Steinar Bleken
Nå forsterker Venstre, Høyre og Frp arbeidsmarkedet i hele landet ved å vurdere utflytting og nyetablering av ytterligere 1 200 arbeidsplasser på Sør- og Vestlandet, i Midt-Norge, i Innlandet og i Nord-Norge

Politisk uttalelse Nord- og Sør-Trøndelag Venstre

Å flytte statlige arbeidsplasser ut fra hovedstadsregionen er et aktivt tiltak for å redusere sentralisering av makt og myndighet, samtidig som det styrker distriktenes levedyktighet og påvirkning. Det er behov for varierte virksomheter for å beholde attraktive og livskraftige regioner. Norge har flere regionssentra som kan ta imot disse virksomhetene, og slike arbeidsplasser vil bidra til et mer variert arbeidsmarked lokalt. I tillegg vil statlige arbeidsplasser føre til at nye virksomheter vokser frem, og styrke utdannings- og forskningsmiljøene der etableringen finner sted.

Venstre mener Finanstilsynet og Landbruksdirektoratet er institusjoner som er aktuelle for etablering andre steder i landet. I Midt-Norge står landbruket og landbrukskompetansen sterkt, og Venstre mener Steinkjer vil være et naturlig sted for Landbruksdirektoratet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**