Reint hav – kampen mot plasten

Her er innlegget som stod på trykk i torsdagens Grimstad Adressetidende. Undertegnet av Anne Mo Grimdalen og Arnt Gunnar Tønnessen.

Og blir du med på strandrydding? Se Facebook-arrangementet her.

Hvalen som ble funnet utenfor Sotra med magen full av plast , har ført til et stort miljøengasjement.

Et reinere hav var en av de viktigste sakene på Venstres landsmøte, og det ble naturlig nok starten på en aksjon over hele landet med dørbank og ryddeaksjoner.

Grimstad Venstre blir med på dugnaden 6. mai. Vi vil ta utgangspunkt i strender på Fevik i første omgang.

Det er flott med det engasjement vi kan registrere hos mange frivillige som ønsker å være med å rydde opp. Det er viktig fordi det er med på å bevisstgjøre oss i forhold til det miljøproblem plasten utgjør. Som forbrukere må vi vurdere hva vi kan gjøre , som politikere kan vi foreslå tiltak.

Avgift kan være et tiltak, og Venstre har foreslått plastavgift på alt som ikke er bioplast eller resirkulert. Vi ønsker også forbud mot tynne plastposer. Vi vil øke flaskepant, returordninger og få en egen marin søppeltjeneste .

Når vi tidligere har foreslått plastposeavgift, har vi blitt latterliggjort. Det er det ingen grunn til. Vi vet at det tar 400 år før en enkelt plastpose brytes ned i naturen.

Kampen mot forsøpling er en kampsak for Venstre som en del av partiets miljø – og naturvernengasjement. Denne kampanjen er konkret og en synliggjøring av at vi alle kan gjøre vårt .

Problemet er internasjonalt, men hvert år havner 8000 tonn norsk søppel i havet. Vi kan gjøre noe i vårt nærmiljø. Bli gjerne med Grimstad Venstre 6. mai.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**