Nå kommer klimasats-pengene til Tønsberg

Foto: Suzy Haugan

– Med klimasats-penger fra miljødirektoratet får vi endelig mulighet til å bygge en påfyllingspumpe for biogass sentrumsnært, sier Suzy Haugan, gruppeleder i Tønsberg Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

22. juni ble det offentliggjort hvilke kommuner og prosjekter som mottar miljødirektoratets klimasatsmidler. Til sammen er det 124 kommuner som skal dele på 150 millioner kroner. Tønsberg kommune får midler til Biogass fyllestasjon – påfyllingspumpe for biogass.

– Dette tiltaket kan motivere flere bedrifter til å velge å legge om bilparken til biogass. Og pumpa vil kunne levere kortreist biogass – fra den magiske fabrikken, sier Haugan. – Det er takket være Venstre-gjennomslag i nasjonale budsjettforhandlingene at vi får denne muligheten.
Dette er bra for GREVE biogass, bedre for luftkvaliteten i Tønsberg, bedre for klimaet og bedre for oss.

Klimasats-ordningen skal hjelpe kommuner og fylkeskommuner til å redusere klimagassutslipp, og til å omstille seg til lavutslippssamfunnet. I år har 170 vidt forskjellige prosjekter fått støtte. Potten skal brukes på alt fra el-sykler til arealplanlegging og biogassprosjekter, med mer. Klimasatsmidlene kan dekke opptil 50 prosent av prosjektkostnadene, resten må kommunen dekke selv.

 

Alle må bidra i overgangen til et grønnere samfunn, og kommunene er svært viktige når det kommer til lokale utslippskutt. Klimasatsmidlene gir dem mulighet til å sette i gang helt konkrete klimavennlige prosjekter som ellers ikke hadde fått støtte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**