Enda en Moldenser på tinget

Pål Farstad og Solveig Schytz., Torill Myren
På Venstres stand i storgata står også Solveig Schytz, som har andreplass på Venstres liste til stortingsvalget i Akershus. Schytz er vokst opp i Molde og bor nå på Ås.
– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert, men var ikke aktiv i noe politisk parti i ungdommen. Jeg var imidlertid aktiv i mange lag og foreninger, blant annet i speideren, og det var nettopp et stort engasjement for miljø og for barn og unge som også gjorde at jeg meldte meg inn i Venstre for ti år siden sier Schytz.
Schytz leder for tiden samferdselsutvalget i Akershus fylkesting. Hun har vært leder i Akershus Venstre i fem år og sitter nå i Venstres sentralstyre. Schytz har også vært speidersjef, styreleder i landsstyret for Norges speiderforbund.
– Jeg kjente bare en politiker i oppveksten, og det var Kjell Magne Bondevik som er pappas barndomsvenn. Å kjenne statsministeren som gikk av på en viktig miljøsak, som motstand mot bygging av gasskraftverk var, gjorde inntrykk. Jeg treffer han fortsatt hver sommer hjemme hos foreldrene mine og Kjell Magne er fortsatt et forbilde.
– Målet er å få inn to representanter fra Venstre i Akershus. Gjør vi et godt valg så er det fullt mulig sier Schytz, som har andreplassen på lista bak Abid Raja. Det er veldig kjekt å få stå på stand i Molde under Moldejazz sammen med Pål Farstad og mange Venstrefolk fra Møre og Romsdal, Pål har gjort en kjempejobb for Venstre i næringskomiteen på stortinget de siste fire åra, og jeg håper virkelig at han får fire år til, hans erfaring og kompetanse ikke minst for næringslivet på kysten er viktig på stortinget avslutter Schytz.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**