På besøk hos VÆXT i Mo i Rana

På bildet: (f.v) Frida Tveiten fra Mac & Tusj, Mats Hansen, Ida Gudding Johnsen og Dag Østerdal. , Foto: Ida Gudding Johnsen

Denne uken var stortingskandidat for Venstre i Nordland, Ida Gudding Johnsen, på besøk hos VÆXT i Mo i Rana. Der møtte hun ivrige gründere og fikk høre hvordan de jobber og utveksler ideer og erfaringer i sitt nye felleslokale i Mo sentrum.

-Det er inspirerende å treffe gründere som ser lyst på framtida, som brenner både for sin egen bedrift men også for å skape et miljø og et kreativt fellesskap, sier Ida Gudding Johnsen.

Venstrepolitikeren er selv selvstendig næringsdrivende og mener politikerne må heie på de som skaper en jobb til seg selv og noen til. Hun trekker frem Venstres politikk for gründere og småbedrifter, som hun mener vil stimulere til mer nyskaping i Nordland.

-Vi må sørge for at gründere og selvstendig næringsdrivende har samme rettigheter når det gjelder sykepenger, ved graviditet og pensjon, som andre arbeidstakere, sier Gudding Johnsen. Vi har fått til en del med regjeringen nå, men er langt fra i mål.

For å gjøre det enklere å skape arbeidsplasser i Nordland vil Venstre også fjerne arbeidsgiveravgiften for nye bedrifter og gjøre det mer attraktivt å investere i nye bedrifter gjennom skattefordeler.

Initiativ som VÆXT, hvor gründere får gratis kontorplass de første 3 månedene gjennom Rana Utviklingsselskap, og hvor det skapes et miljø for etablerere og nye bedrifter er gull verdt for Nordland. Det gjør at unge initiativrike mennesker kan flytte hjem etter studiene, komme inn i et inspirerende miljø og skape nye jobber.

-Det er imponerende å høre om gründere som går rett ut av Campus Helgeland og starter opp ny bedrift på Mo. Vi må legge til rette for at flere tør å satse, og da er det viktig at de også føler trygghet om de skulle bli syke, avslutter Gudding Johnsen fra Venstre.

 

Vil du vite mer om Venstres gründerpolitikk? Les mer her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**