Venstre best på psykisk helse

Psykisk helse, Ill: Ukjent

Psykologforeningen har testet partiene på psykisk helse. Venstre fikk terningkast 6 – som eneste parti!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Psykologforeningen har undersøkt alle partienes programmer og testet dem i politikk for psykisk helse. Som eneste parti kom Venstre ut av testen med høyeste terningkast: en sekser.

Det er flere grunner til at Venstre scorer så høyt. Venstre vil styrke tilbudet om medikamentfri behandling innenfor psykisk helse. Videre skal alle kommuner ha et lavterskeltilbud med psykolog, og alle må kunne få psykisk helsehjelp uten henvisning fra fastlege.

Psykologforeningen anslår at rundt 70.000 barn og unge mellom 3 og 18 år har en psykisk lidelse som trenger behandling. Ungdata har også undersøkt behovene og påvist en stor økning av ungdom i Vestfold som opplever psykiske plager. 16 prosent av elevene i ungdomsskolen og 22 prosent på videregående oppgir at de har såkalte depressive symptomer.

Psykiske sykdommer er sjelden lette å se på utsiden. Derfor er ofte terskelen for å få hjelp høy. For å kunne hjelpe flere, trenger vi et bredere lavterskel tilbud. Venstre vil gi den hjelpen som trengs, ikke bare den som er lettest å gi. Det er bra for samfunnet og bra for den enkelte.

Norge trenger en mye større satsning på psykisk helse. Vi trenger et parti som tar kampen for de som har det vondt. Vi trenger Venstre, partiet som fikk terningkast 6 av Psykologforeningen.

Ingeborg Vasrud Bastiansen
Sentralstyremedlem i Unge Venstre og medlem av Vestfold Venstre

Les mer her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**