Venstre støtter Trænaruta

Foto: Ida G. Johnsen

Aksjonsgruppa for Trænaruta jobber i disse dager aktivt opp mot politikerne både i Nordland og i Oslo, for å sikre fortsatt drift av Trænaruta. Venstre har besøkt aksjonsgruppa i båten i småbåthavna i Bodø, og er tydelige på at de støtter saken.

-Trænaruta knytter ytre Helgeland sammen, og er viktig for å opprettholde og utvikle øysamfunnene der, sier May Valle, gruppeleder på fylkestinget for Nordland Venstre.

I samferdselskartet som er lagt fram for Nordland er ruta foreslått tatt ut av drift. I stedet er det foreslått satt inn en ikke-lasteførende båt, som i tillegg tåler mindre sjø og bølger.

– Hurtigbåttilbudet langs kysten burde være sentralt i Nordland fylkes reiselivssatsing. Et forutsigbart og sikkert tilbud gjør det enklere for både eksisterende og nye bedrifter å drive virksomhet langs kysten, sier Ida Gudding Johnsen, Stortingskandidat for Venstre i Nordland.

Aksjonsgruppa er denne uken i Oslo, og har avtalt å møte representanter for Venstres stortingsgruppe der.

Vi vil jobbe både lokalt, regionalt og nasjonalt for å sikre et godt ferge- og hurtigbåttilbud langs kysten av Nordland. Det vil være en viktig oppgave for meg om jeg får velgernes tillit i høstens valg, sier stortingskandidat Ida Gudding Johnsen.

Saken om Trænaruta skal behandles i første fylkesting etter valget

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**