Stjørdal Venstre er med på strandryddedagen

Foto: Stjørdal Venstre
Stjørdal Vesntre er utfordret til å rydde fra Vinge Camping og halveis til Steikpanna. Vi oppfordrer alle som har muligheten om ta med hele familien og bli med på denne dagen. Oppmøte ved Vinge Camping rett før kl 12.
Lørdag 5.mai i år blir det arrangert strandryddedag i Stjørdal. Flere lag og organisasjoner blir med sammen med politikere og privatpersoner. Målet er å fylle flere kontainere med avfall langs strandsonen. Avfall og sekker legges i kontainere på småbåthavna gjennom hele ryddedagen.
Det er strandryddeuken 30. april – 6. mai, så kan du ikke på lørdag, ut og rydd hvilken som helst dag.
Flere millioner tonn plast forsvinner i havene hvert år. Bare rundt to prosent ender opp som søppel langs våre strender. Nylig ble det påvist plastavfall på bunnen i Barentshavet. En nebbhval måtte nylig avlives etter at den hadde spist plastposer. Noen typer plast vil ikke være nedbrutt i havet før etter 500-700 år. Da nytter det å rydde søpla som ellers brytes ned til små skadelige partikler.

https://s-n.no/index.php/stjordal/sentrum/item/11654-klar-for-a-rydde-stranda-pa-nytt?highlight=WyJzdHJhbmRyeWRkZWRhZ2VuIl0=

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**