Rausere, grønnere og mer liberal kommune

Rausere, grønnere og mer liberalt i Lillestrøm

23.april 2018 etablerte vi Lillestrøm Venstre. Etableringen gir et slagkraftig lokallag med stort engasjement i medlemsmassen. Samtidig med etableringen av lokallaget, gikk startskuddet for en lang valgkamp frem mot kommune- og fylkestingsvalget høsten 2019.

Vi kan allerede nå love at vi skal kjempe for å skape en raus, grønn og liberal kommune. Vi skal fortsette alt det gode arbeidet vi har påbegynt i alle de tre kommunene, og i tillegg skal vi ta ansvar for å sveise sammen en ny og flott kommune, som alle innbyggere kan være stolte av.

Hva legger vi så i disse tre ordene? Hva vil det si å være raus, grønn og liberal? For oss betyr det å finne de beste løsningene. Løsningene som er litt smartere, litt bedre og fungerer for enda flere. Vi ønsker oss en kommune som gir de beste forutsetninger for å bo og jobbe, være ung eller gammel. I vår kommune skal det være plass til alle. Hos oss skal alle føle at de passer inn og hører til.

Dette ønsker vi gjennom å jobbe målrettet for å ha Norges beste grunnskole. På dette feltet ser vi at vi har en jobb å gjøre innen å samordne skoledriften i den nye kommunen. Her er det i dag store forskjeller i driftsmodell og resultater. Vi kommer til å jobbe videre for å skape et godt SFO-tilbud som alle har råd til.

Vi ønsker en kommune preget av kombinasjon av by og land. I vår kommune skal du både kunne leve urbant med en kaffe latte på kafeen på hjørnet, men du skal også kunne ferdes milevis i fri natur. Og ikke minst skal du kunne nyte godt av kortreist matproduksjon. Også i de urbane områdene, skal vi sørge for gode grøntarealer. Dette er godt for både fysisk og mental helse. Vi skal kjempe for en by- og kommuneutvikling som er grønn både utenpå og inni med gode veier og transportløsninger.

For å sikre trivsel og godt sosialt miljø for innbyggerne i Lillestrøm kommune er det viktig at man legger til rette for et blomstrende kulturliv hvor folk får muligheten til å uttrykke seg og nyte den lokale kulturarven. Derfor skal Lillestrøm Venstre satse på diverse kulturelle tiltak i hele kommunen slik som teater, biblioteker og levende torg og møteplasser.

Gode teknologiske løsninger, gir miljø- og klimavennlige løsninger som Lillestrøms innbyggere vil kunne nyte godt av. Dette gjelder i alle ledd; kommunal drift, men også som et ledd i hva vi krever av private aktører som ønsker å etablere seg i kommunen.

Og til sist; en liberal kommune, er for oss en kommune som lar folk flest få bestemme over eget liv. Vi ønsker en kommune fri for overformynderi. Hos oss skal det enkelte individ føle seg sett og hørt. Ulike grupper i befolkningen skal føle at deres ståsted er tatt med i våre vurderinger.

I Lillestrøm Venstre gleder vi oss til å etablere Lillestrøm kommune; en raus, grønn og liberal storkommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**