Kvinner skal bestemme over egen kropp

Monica Tindeland, Haugesund Venstre

Monica Tindeland fra Haugaland Unge Venstre holdt i dag appell under demonstrasjon “Ikke rør abortloven”. Les hennes appell her:

Det er så utrolig gøy å se at så mange har stilt opp her i dag, samtidig er det veldig kjedelig, at vi nok en gang må ut i Norges gater for å forsvare våre egne rettigheter. Det er kjedelig at vi må samles fordi politikerne igjen bruker kvinners rettigheter for å oppnå politisk makt.

Abort er vanskelig

I fjor valgte 303 kvinner senabort på grunn av fosterets tilstand og tvillingabort. 303 kvinner skal ikke betale prisen for at dagens regjering blir sittende. Abort er for de aller fleste allerede vanskelig nok, da er det ikke greit at politikere skal legge et enda sterkere moralsk press på kvinner i allerede vanskelige situasjoner.

Ikke kødd med abortloven

Jeg tror at ingen kan se for seg hvordan det er å ta valget om abort før man selv er i situasjonen, det er en veldig vanskelig situasjon å sette seg inn i, da kan ikke politikere som selv ikke har vært i situasjonen ta valg på bakgrunn av disse kvinnene. Det er grunnleggende at kvinner selv får bestemme over sin egen kropp. Derfor er jeg veldig glad for at så mange har stilt opp her og i mange andre byer over hele landet i dag, fordi sammen skal vi vise Erna at å kødde med abort, det er ikke greit. Min kropp har i det siste blitt en brikke i et politisk maktspill, og det er ikke greit!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**