Stavanger bystyre: Venstre loset hjem en historisk opptrapping på miljø- og klima

Illustrasjon: venimo / creativemarket.com

Venstre har ledet arbeidet som har resultert i at Stavanger bystyre ikveld vedtok en svært ambisiøs klima- og miljøplan, med mål om blant annet 80 prosent kutt i klimagassutslippene innen 2030.
– Stavanger skal være veldig ambisiøse når det gjelder miljø og klima. Her har vi en veldig god plan som vil dra Stavanger i riktig retning, sier leder av kommunalstyret for miljø og utbygging, Per A. Thorbjørnsen (V).

Per A. Thorbjørnsen

– For Venstre har det vært en lang reise. Stortingsrepresentanter som ble latterliggjort på starten av 80 tallet når den miljøpolitiske fanen ble reist, Venstres leder Arne Fjørtoft som i 1989 sa vi hadde ti år på oss å snu utviklingen. En kamp mot sperregrensen desto mer radikal miljøpolitikk vi hevder. Miljøkampen har ikke vært lett å stå i. Kamp mot klimafornektere, mot bagatellisering, mot en teknologioptimisme som skal løse alle problemer, manglende prioriteringer også videre, sa Venstres Per A. Thorbjørnsen i debatten.

Også Venstres ordførerkandidat Jan Erik Søndeland deltok i debatten.

Jan Erik Søndeland

– Kjernen i Venstres klimapolitikk er å skape et samfunn hvor det hele veien lønner seg å ta grønne valg i hverdagen. Derfor presser vi på for flere bussavganger, billigere bussbilletter, flere bysykler, bedre sykkelveier. For det skal være enkelt å ta grønne valg, sa Søndeland.

– Vi som er politikere er de som skal gå i front. Det er oss som skal sette retning for byen vår. Det er vi som skal inspirere og motivere og få hele byen vår, til å være på lag med fremtida, og gå sammen inn i fremtida. Da trenger vi å sette oss høye mål. Vi trenger en høy list å sikte på. Hvis Bergen og Trondheim kan klare å gjøre så store utslippskutt som de har satt seg som mål, så må jammen meg og vi i Stavanger klare det, sa Søndeland.