Næring for læring: Gode lokale løsninger for sunt skolemåltid

Maria-Therese Jensen, Ås Venstre, Foto: Steinar Bleken

Venstres ordførerkandidat Maria-Therese Jensen og Viken Venstres førstekandidat Solveig Schytz, også fra Ås, deltok denne helga på Venstres landsmøte. Med seg i kofferten hadde de et forslag om at kommunene skal tilby elever et sunt skolemåltid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**


Landsmøtet vedtok søndag en politisk uttalelse om en skole som løfter alle elever, inkludert formuleringen:
“Skolemåltidet fremheves av fagmyndighetene som et godt tiltak mot sosial ulikhet i helse. Venstre ønsker å legge til rette for optimal situasjon for læring. Et enkelt brødmåltid eller grøt kan være en god start på skoledagen. Alle norske kommuner burde vurdere hvordan de kan tilby minst ett måltid mat i løpet av skoledagen.”

Det ligger mye god skolepolitikk i denne uttalelsen. Merk også punktene i uttalelsen om at vi vil at kommunene tester ut ulike modeller for fleksibel skolestart. Dette er saker vi tar med oss til kommunestyret i Ås og følger opp her, understreker Maria-Therese Jensen.

Vi må finne gode lokale løsninger for at kommunen kan tilby barna et sunt skolemåltid understreker Maria-Therese Jensen.

Les mer om saken i Ås avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**