Ja til gratis lån av friluftsutstyr

Anja Berggård Endresen, gruppeleder for Rogaland Venstre sin fylkestingsgruppe, Foto: Joachim Steinbru

Sola Venstre har tatt initiativ til at Sola kommune kan inngå en driftsavtale med utstyrssentralen Frilager. Anja Berggård Endresen løftet saken i utvalg for oppvekst og levekår, og vi vil nå få en politisk sak som ser på muligheten for at også Sola kan inngå en driftsavtale med Frilager. En slik avtale vil sikre alle barnehager og skoler i kommunen tilgang til massevis av friluftsutstyr. Organisasjoner som deponerer sitt utstyr, vil også både kunne bruke dette utstyret samt gratis låne annet utstyr. Dette utstyret blir både vedlikeholdt samt kjørt ut. Det innebærer at vi sparer masse ressurser på at ansatte får bruke tiden sin på våre barn og unge, fremfor på administrasjon.

Videre er det også veldig bra med hensyn til ressursbruk og muligheten for å dele på utstyret. I et intervju med Solabladet, peker Frilageret på at enten det er kanotur, telttur, skitur, sykkeltur, eller omtrent hva som helst, så har de utstyret.

På utlånsentralen finnes det telt, sykler, kanoer, stormkjøkken, isøkser, madrasser, redningsvester og alt en trenger til turen. Skoleklasser er blant de flittigste brukerne av Frilager.

Også privatpersoner har mulighet til å leie utstyret til en veldig billig penge, og på sikt så ønsker Frilager og etablere et eget drop-point i Sola slik at folk med en pinkoder, kan hente og levere utstyret der.