Valglista 2019

Fra venstre: Førstekandidat Erik R. Nyman-Apelset, Bernt Lendengen og Kristoffer Nåden Havn. , Foto: Rogaland Venstre

Strand Venstre vedtok i mars valglista til høstens valg og det lokale partiprogrammet. Hele lista kan du se her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**

Strand Venstre avholdt program og -nominasjonsmøte denne uken. Listen toppes av Erik R. Nyman-Apelset og Bernt Lendengen. Nyman-Apelset er Venstres representant i kommunestyret i dag og nestleder i levekårsutvalget mens Lendengen stiller til valg for første gang. Hele listen består av totalt 14 kandidater.

– Jeg er veldig motivert for en ny periode i lokalpolitikken. Ryfaståpning og utvidelse av kommunen vil markere et tidsskille i Ryfylke. Venstre vil være med å styre politikken i en retning som tar vare på naturverdiene våre og samtidig spiller på lag med næringslivet sier Nyman-Apelset.

– Venstre er skolepartiet, slår Lendengen fast. Skolen skal gi elevene lærelyst og skaperglede, samt være en arena for kunnskap og mestring. Den viktigste suksessfaktoren får å oppnå dette er kompetanseheving og faglig påfyll for lærerne i Strandaskolen.

Under møtet på mandag vedtok også Venstre sitt lokale program. Partiet vil realisere et nytt regional kulturhus og har ikke lukket døren for å bygge sammen med private krefter. De vil verne Ryfylkeheiene mot vindkraftutbygging. Prøve ut fleksibel skolestart, fjerne tidstyver i skolen og etablere et kommunalt gründerfond.

Hele lista er som følger:

 1. Erik Rydningen Nyman-Apelset
 2. Bernt Lendengen
 3. Heidi R. Eike
 4. Toralf Fundingsland
 5. Kristoffer Nåden Havn
 6. Ørjan Bråtveit Berge
 7. Sølve Hatteland
 8. Helge Erland
 9. Trond Petter Olsen
 10. Ragne Nyman-Apelset
 11. Arild Barka
 12. Otto Jan Eike
 13. Holger Ivar Austvoll
 14. Magnar Hapnes
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**