Strandrydding i Bogen, Holmestrand søndag 5.mai

Søndag 5.mai arrangerer Sande og Holmestrand Venstre i samarbeid med Holmestrand kommune strandryddeaksjon i Bogebukta. Vi var her i fjor, og fant veldig mye søppel i strandsona. Vi fant blant annet en pose med masse kretskort, som inneholder tungmetaller vi ikke vil ha i naturen. Veldig mye av det vi fant var plast.

 

Plast i naturen er ødeleggende på minst tre måter:

For det første kan dyr bli skadet når de vikler seg inn i fiskegarn, kabler eller annet avfall.

For det andre kan fisk, dyr og fugl forveksle plastbiter med mat. Plasten kan sette seg fast i halsen eller havne i magen og hindre næringsopptak.

For det tredje kan små plastpartikler med kjemikalier og miljøgifter tas opp i næringskjeden og ende på middagsbordet vårt. Dette er den mest usynlige, men kanskje den farligste skadevirkningen, selv om vi foreløpig ikke vet nok om hvordan dette kan påvirke helsen vår.

Erstatt engangsplast med andre produkter

Plast forsvinner egentlig aldri, den brytes bare ned i mindre og mindre biter, til stor potensiell skade for dyr og mennesker. Vi bor i et land med fantastisk natur, men naturen er sårbar. Derfor er det viktig at vi sammen bidrar til å løse problemet. Vi må bruke mindre, kaste mindre og rydde mer.

Vi må også kvitte oss med plasten før den når havet. Regjeringen med Venstre i front vil forby visse typer engangsplast, som plastbestikk, q-tips og sugerør.

Hver eneste lille handling monner.

Vi starter opp kl 10, og vil holde på til kl 13. Vi håper selvsagt at vi finner mindre i år, men like fullt må vi stå på for å rydde naturen vår.

Bli med oss på strandrydding søndag 5.mai, du også! 🙂

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**