Valgkampsåpning 6.august

Tirsdag 6. august var en innholdsrik dag for Aukra Venstre!

Vi fikk besøk av stortingsrepresentant Abid Raja, fylkesordførerkandidat Pål Farstad, 2.kandidat til Fylkestinget Britt Giske Andersen og representanter fra andre kommuner.

De var med til Vikenco der vi fikk innblikk i bedriftens historie og fremtidsplaner av adm dir Per Olav Mevold. Det var lærerikt og kjekt å se hvor stor etterpørsel det er internasjonalt av laks og sjømat fra Gossen og deres bruk av teknologi i produksjonen. De skal nå bygge ut, som gir nye arbeidsplasser.

 

foto: Aukra Venstre

 

Neste på programmet var å besøke Eining for innvandring og Integrering på Gossen. Eininga består av flyktningtjeneste, voksenopplæring og avdeling for enslige mindreårige flyktninger. Der fikk vi omvisning, god mat og orientering av driften ved Lisbeth Lillebostad. Vi fikk hilse på flere unge og voksne som fortalte litt om seg selv og hvordan de har det her. Fra høsten av er det ca. 20 deltakere i introduksjonsprogrammet og ca. 40 elever totalt på voksenopplæringen. De oppnår høg overgang til arbeid og utdanning. De har egne arbeidsretta tiltak, som kantine og skredderverksted i tillegg til tiltaksplasser ved hjelp fra NAV. Kantina er åpen for publikum tre dager i uka og er godt besøkt.

foto: Aukra Venstre

 

 

Atlanterhavsvegen i strålende vær

foto: Harald A Kalvøy

 

Aukra Venstre avsluttet dagen sammen med omlag 50 deltagere fra hele fylket, da vi samlet oss til valgkampsåpning på Atlanterhavsvegen. Det ble holdt appeller fra Abid Raja, Pål Farstad, fylkesleder Ragnhild Helseth og Averøy sin ordførerkandidat Roald Røsand.

Budskapet er mer satsing på :

-rent hav for fisk, klima og miljø

-mat, kultur og reiseliv

-folkehelse og bolyst

-ferge- og kollektivtilbud

-entrenørskap i skolen

Samt andre gode lokale saker for hver kommune.

Sammen gikk vi rundt svevestien, tok bilder og noen unnet seg noe godt fra kafeen.

foto: Aukra Venstre Fra venstre: Renate Sofie Eilertsen Løvik, Monica Rishaug, Abid Raja, Rita Rognskog, Pål Farstad og Olav Myrseth Oterhals.