Ny asfalt i Maridalsveien blir nedprioritert

Foto: Nordre Aker Venstre

Ny asfalt i Maridalsveien blir nedprioritert gang på gang. For det finnes flere eksempler på at det ikke er penger det står på.

I rekken av frustrerte mosjonister har til og med skiløpere fra landslaget gått ut i media og bedt om ny asfalt i Maridalsveien. Men sykkelbyråden kan ikke garantere at veien vil reasfalteres i løpet av neste bystyreperiode. Forstår ikke byråden at situasjonen i Maridalsveien er prekær?

Byråden mener at de som ferdes langs Maridalsveien må ta hensyn til hverandre. Ifølge landslagsløperne er det imidlertid først og fremst på grunn av asfalten, ikke på grunn av situasjoner mellom biler og myke trafikanter, at veien er livsfarlig å ferdes på.

Byrådet ønsker ikke å bruke penger på reasfaltering nå fordi det er igangsatt et forprosjekt for ny vei med utvidet skulder. Når dette prosjektet skal gjennomføres – noe som vil skje om seks år eller mer – må det legges ny asfalt uansett, og det vil være sløsing med penger å asfaltere to ganger. Å lappe på asfalten i seks år uten at veien blir nevneverdig bedre er selvsagt fornuftig bruk av kommunens penger.

Det er også grunn til å minne om at byrådet for ikke lenge siden vedtok å bruke 120 millioner kroner på å gjøre halve Olav Vs gate i sentrum til gågate. Samtidig var de i gang med en plan for å gjøre hele gaten til gågate. Når denne planen er vedtatt må alt arbeidet gjøres på nytt*. Lite tyder på at penger er mangelvare på Rådhuset.

Er det fordi det er svært få representanter i bystyret som er bosatt i Nordre Aker, som er årsaken til at reasfaltering av Maridalsveien gang på gang blir nedprioritert? På Nordstrand bor det mange kjente politikere. Der ble det mye bråk da Jomfrubråten, en av Oslos minst brukte trikkeholdeplasser, ble lagt ned. Kort tid etter besluttet byrådet å gjenåpne holdeplassen, noe som er anslått å ville koste 38 millioner kroner. Det kunne de altså ta seg råd til. Men ny asfalt i Maridalsveien? Nei, da.

 

Ingeborg Briseid Kraft, leder i Nordre Aker Venstre