Samle kino, bibliotek og kultursal i et bygg

Levanger sentrum
Planskissen viser ikke bebygd areal i rådhuskvartalet.Hus merket 19 er Rolvsjordgården, Foto: Karl Buchholdt

Venstre i Levanger foreslår å hente fram de opprinnelige planene for rådhuskvartalet, og kombinere ikkebebygd areal ut mot Jernbanegt med bibliotektomta. De nye byggene på hver side av Jernbanegata knyttes sammen med en gangbro eller noe lignende. Hamar har bl.a utformet sitt kulturhus på denne måten Rolvsjordgården trekke inn i arealbehovet.

Dette tomteforslaget må naturligvis utredes, men samlet areal bør være tilstrekkelig for å gi rom til bibliotek, kinosaler og kultursal,sier leder Anne-Brit Skjetne i Levanger Venstre

En samling av kulturarenaene vil være driftsøkonomisk lønnsom, og være en vesentlig stimulans for økt aktivitet i trehusbyen.

Skjetne påpeker at i de oprinnelige planene for rådhuset var lagt inn et bygg som skulle brukes til bibliotek, men at dette ble fjernet under prosessen. – Det var uheldig fordi det er et klart brudd med den tradisjonelle byggeskikken med ubrutte husrekker, sier Skjetne.

Venstres listetopp Karl M. Buchholdt mener det er beklagelig at kommunestyret stemte nei til ny kino og nytt bibliotek forrige gangen. -Derfor mener Venstre at saken må tas opp igjen, sier Buchholdt. -Levanger kan ikke være bekjent av at en kommune med over 20 000 innbyggere,og som en stor og viktig campus i Nord universitet, ikke har en moderne kino og kulturbygg. I tillegg fortjener Levangers brede og mangfoldige kulturliv noe bedre enn det vi kan tilby i dag, avslutter Karl M. Buchholdt i Levanger Venstre.