Helt på jordet….? Om skole i Spydeberg og Knapstad

Spydeberg - Knapstad, Foto: kartdump Indre Østfold Venstre

Venstre er bekymret for at man er i ferd med å fatte noen «mindre kloke avgjørelser» om skole i Spydeberg. Dette mener Venstre:

 

Jordvern

Bygg ikke på dyrka mark. Det er helt på jordet å bygge ny skole på så store verdifulle arealer forbeholdt matproduksjon, som man nå er i ferd med å gjøre i Spydeberg.

 

Unngå elev-transport

Skoler må lokaliseres slik at flest mulig kan gå eller sykle til skolen i sitt nærmiljø. Og at idrettsanlegg, svømmeanlegg og andre funksjoner er i umiddelbar nærhet og kan benyttes av elevene uten transport-behov i skoletiden.

 

Felles ungdomsskole

Venstre har lyttet til elever, lærere og ledelse. Felles stor ungdomsskole er ønsket og vil gi mange fordeler. Feks blir det enklere å tilrettelegge tilpasset undervisning for de som trenger det.

 

Styrk lokalsamfunnet

Sørg for at nye skoler blir et samlingspunkt for lokalsamfunnet og kan fylle mange funksjoner på dagtid og kveldstid for lokalbefolkningen.

 

Ny skolebruksplan

Ny skolebruksplan for Indre Østfold kommune gir helhetlig oversikt over behov innen skolebygg og struktur. Venstre lytte til faglige råd i denne før vi tar stilling til hvor mange skoler området Spydeberg/Knapstad bør ha i fremtiden, hvor skolene bør lokaliseres og hva som bør bygges nytt. Men at ungdomsskoletrinnet bør samles for elever fra Hobøl og Spydeberg ser vi allerede nå at er et godt grep for en bedre skolehverdag for elever og ansatte.

Ingunn Herstad Hensel (Foto: Liv Aarberg, Venstre)

Spydeberg ungdomsskole

 

Spydeberg – Knapstad