Samarbeid og åpenhet i lokalpolitikken

Fargerikt fellesskap på siste valgstand, Foto: Hensel

Fortsatt usikker på hva du skal stemme?

Lokalpolitikk handler ikke bare om hvem som skal sitte med ordførerklubba. Lokalpolitikk handler først og fremst om samarbeid. Hvordan 45 folkevalgte mennesker i kommunestyret skal finne de riktige løsningene for en helt ny kommune og menneskene som bor der.

I sentrum av lokalpolitikken finnes Venstre. Et grønt parti som bygger broer, samarbeider, tar ansvar og har eget initiativ. Venstre har tillit hos de andre partiene. Venstre har opptrådd samlende, tydelig, ryddig og forutsigbart i kommunebyggeri-prosessen.

Venstre fargelegger lokalpolitikken grønn og liberal.

Når Venstre er med på laget – blir de andre blir bedre på klima, miljø, sosialt ansvar, inkludering, kultur og idrett, økonomistyring, praktisk næringspolitikk, rusomsorg og ivaretakelse av utsatte grupper i samfunnet.

Det er forskjeller i lokalpolitikken – både ideologisk, av verdigrunnlag, om enkeltsaker i valgprogrammene og personene som utgjør lokalpolitikken.

Venstre åpner politikken fra de lukkede rom. Uten små politiske samarbeidspartnere – vil mye avgjøres på lukkede gruppemøter i de store partiene. God åpenhetskultur helt fra første stund i ny kommune er spesielt viktig.

Å avslutte valgkampen med en tale om at man er god til å samarbeide kan virke tannløst. Men er det egentlig det?

Å samarbeide og ta ansvar er en mer krevende øvelse i politikken – enn å stå på utsiden og hyle misnøye om enkeltsaker.

Samarbeid er nødvendig for å gjennomføre. Det har Venstre allerede vist. Ved at vi har fått med Fellesnemnda på enstemmige viktige miljøvedtak som å bygge ny kommune på FNs bærekraftsmål og et unisont felles vedtak mot vindmøller i Indre Østfold.

Med Venstres stemmeseddel sikrer du sentrumsorientert, grønn, sosial og liberal politikk. Helhetlig trygg brobygger-politikk med høy grad av gjennomføringsevne.

Stem Venstre for samarbeid og åpenhet i lokalpolitikken! Godt valg!

Samarbeid og besøk av Abid Raja

Leder Smaalenes Avis 06.09.19

 

Indre Østfold Venstre