Grande vil trekke seg som leder. Landsmøtet utsatt

Trine Skei Grande
Venstre gratulerer Verdens matvareprogram med Nobels fredspris for 2020, Foto: Venstre

– Jeg trekker meg som leder av Venstre på landsmøtet. Det har vært mitt livs største privilegium å være leder i Norges liberale og grønne parti, å få jobbe hver dag med å skape frihet for mennesker, ta vare på miljøet vårt og gi alle barn like muligheter i livet, sier Trine Skei Grande.

Skei Grande varslet også at hun vil gå av som kunnskapsminister.

Les også: 13.3.2020: Guri Melby er ny kunnskapsminister.

Vil bidra til ro

– Tusen takk for tilliten dere har vist meg over mange år, tusen takk for alle støttende ord jeg har fått når det har stormet rundt oss, og ikke minst, tusen takk til dere som er med i Venstre, understreker hun.

– Jeg vil alltid elske vår ideologi, våre medlemmer og våre velgere – og jeg vil aldri svikte dem, men jobben som partileder er det nå på tide å overlate til noen andre etter landsmøtet. Jeg håper jeg med dette kan bidra til å skape ro i partiet og til at vi klarer å finne sammen om det som er det viktigste, nemlig å gjennomføre en politikk som gjør livene til mennesker og samfunnet vårt bedre for alle. Verden og Norge trenger liberale politikere med stort engasjement og et sterkt sosialt sinnelag for å løse de store utfordringene vi står ovenfor. Jeg vet det er mange i Venstre som står klare til å gjøre den jobben, i kommunestyrer, lokallag og fylkeslag, i regjering og på Stortinget, sier Trine Skei Grande.

I lys av situasjonen med koronavirus og de rådene som er gitt fra fagmyndighetene har Venstres sentralstyre besluttet å avlyse landsmøtet i midten av april.

Landsmøtet utsatt. Valgkomiteen gjenopptar arbeidet.

Samtidig påvirkes Norge og verden av koronaviruset (Covid19). Norge har innført svært strenge tiltak for å hindre spredning av koronavirus. Det er de sterkeste tiltakene Norge har hatt i fredstid.

– Dette er viktige grep. Det er en nasjonal dugnad som vi tar i fellesskap. I lys av situasjonen med koronavirus og de rådene som er gitt fra fagmyndighetene har Venstres sentralstyre besluttet å avlyse det planlagte landsstyremøtet i helgen og landsmøtet i midten av april, sier Venstres generalsekretær Marit H. Meyer.

Lederen av Venstres valgkomité, Per A. Thorbjørnsen, har varslet at komiteen gjenopptar sitt arbeid.

Fakta: Ledelsen i Venstre

    • Trine Skei Grande har kunngjort sin avgang. Hun blir en del av Venstres gruppe på Stortinget. Hun er leder inntil et utsatt landsmøte velger ny ledelse.
    • Terje Breivik er parlamentarisk leder på Stortinget, med Ola Elvestuen som parlamentarisk nestleder. De er også nestledere.
    • Næringsminister Iselin Nybø overtar ansvaret for partiets arbeid og deltakelse i regjeringen, fordi hun har lengst fartstid av Venstres statsråder.
    • Guri Melby er nå ny kunnskaps- og integreringsminister. Iselin Nybø, Sveinung Rotevatn og Abid Raja fortsetter i sine roller i regjering.
    • Per Thorbjørnsen har varslet at valgkomiteen gjenopptar sitt arbeid.