JA til ambisjoner! NEI til raske, udemokratiske løsninger!

Geithus er hjemstedet mitt. Jeg bor i et boligfelt nord for Nybrua. I sørenden av eiendommen min ser jeg rett over til fabrikkpipa til den gamle fabrikken og i nordenden skimter jeg toppen av kornsiloen ved Nedmarken. Jeg hører høylytt foreldrejubel når et barn har skåret et mål under en fotballkamp på Rolighetsmoen og jeg hører startskuddet på friidrettsbanen og skøytebanen på Furumo. Jeg går lange turer i Skredsvikmoen-området, de siste ukene har jeg observert at ganske mange andre også har oppdaget hvor flott dette naturområdet er.

Jeg synes denne ramma sier noe om mangfoldet vi har her på Geithus – her er det bønder og arbeidere og selvsagt også mange andre yrkesgrupper, turglede, idrettsglade barn og foreldre og frivillige som stiller opp for fritidstilbudene. Det er mangfold.

Skredsvikmoen er et spennende område der et slikt mangfold kan utvikles. Det er allerede en flott barnehage som ligger tett i tett med skogsområdet og barneskolen bruker også skogen mye. Blåbærlia er et område mange av barna har mange gode minner fra.

Skredsvikmoen har vært et område for mange gode ideer, men også uenigheter, det siste året. Den forrige ordføreren hadde ambisjoner om å utvikle næringslivet ved Skredsvikmoen nord– kanskje til og med MacDonalds ville drive restaurant der. Det bygges ut boliger i området. Kommunen har villet spise opp et stykke av skogen for å legge en avkjørsel til Splitkon, og nå ønsker man altså å bevilge 30 millioner til en fotballbane der, selv om man allerede har fått innvilga midler til en kunstgressbane på Rolighetsmoen.

Det mangler altså ikke på ideer og ambisjoner for området.

Mandag 11. mai behandler kommunestyret blant annet to saker: Den ene saken omhandler en bestilling av en helhetlig utviklingsplan for Skredsvikmoen. Den andre saken tar opp etablering av fotballbaner og klubbhus på Skredsvikmoen. Helge Solbakken kaller hele prosessen for «udemokratisk» i et tidligere innlegg i Bygdeposten.

JA til ambisjoner for Skredsvikmoen! Men jeg sier heller JA til først å lage en god plan for området som sikrer et godt miljø for barnehagebarn, skolebarn og barnefamilier og NEI til å bevilge mye penger til kunstgressbaner til et 4. divisjonslag.

 

Hanne Martinsen, geithusing og styremedlem i Modum Venstre