Reduksjon i støttekontakter?

Gruppeleder Tom Fidje i Nes Venstre mener politikerne må vurdere administrasjonens nye praksis vedrørerende støttekontakttilbudet i kommunen, Foto: Jan Erik Hæhre

25. mai 2020 skreiv gruppeleder Tom Fidje følgende spørsmål til ordfører, samt som innlegg i Nesinfo:

Som leder av Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne har jeg mottatt henvendelser vedrørende reduksjon i ordningen for støttekontakter. Jeg har fått bekreftelse på at kommunen pålegger støttekontaktene ferie uten feriepenger ved at støttekontaktene kun levere inn timelister for 11 måneder, dette i tillegg til at kjøregodtgjørelsen blir tatt bort.

Jeg får også vite at kommunen reduser timeantallet til brukerne.

Støttekontaktene funksjon er å ta med brukerne ut på fritidsaktivitet, som f.eks. kino, teater, tur til svømmehallen og andre aktiviteter som gir brukerne en meningsfull fritid.

En slik reduksjon i ordningen for støttekontakter vil derfor medføre store konsekvenser for brukerne, fordi mange støttekontakter slutter og det blir vanskelig å få tak i nye. Som igjen gjør at mennesker får dårligere livskvalitet.

Jeg synes det er merkelig og trist å se at Nes kommune har valgt å kutte i tilbudet til de som trenger det mest, derfor ønsker jeg skriftlig svar på følgende:

  1. Hva er grunnen til at Nes kommune har redusert tilbudet til denne ordningen?
  2. Hvor mye sparer kommunen på å gjennomføre dette?
  3. Er det gjennomført en konsekvensanalyse, for å se hvilke konsekvenser dette får for brukerne?