Ås Venstres miljøpris 2020 til travere i nær-idretten

Ås Venstres miljøpris 2020
FIKK MILJØPRIS: Håvard Steinsholt (t.v.) og Guri Drottning Aarnes (t.h.) . I midten, Jorunn Nakken, lederen i Ås Venstre.

Prisen i år gikk til Guri Drottning Aarnes og Håvard Steinsholt. Begge har gjort en stor innsats for å få folk ut på tur gjennom mange år, særlig gjennom frivillig arbeid for Ås turlag og O-gruppa i idrettslaget. Tilbudene har vært ekstra mangfoldige og varierte i år, med skilting og opparbeiding av turstier, den tradisjonelle turorienteringen sommer og vinter og en rekke nyere tilbud som stolpejakta, eggjakta og flaggjakta, flere i samarbeid mellom idretten og turlaget.

Hjelpemidlene har vært både kart og kompass, nye apper på mobiltelefonen og sosiale medier. Disse tilbudene har vært enda viktigere for innbyggerne i år, med den ekstraordinære koronasituasjonen. Mange har sittet mye innendørs med hjemmekontor og hjemmeundervisning. De mange tilbudene har bidratt til å lokke folk ut på tur, og mange har på denne måten blitt bedre kjent med «nærnaturen» i Ås.

– Vi tror at folk som blir glad i å bruke naturen, og samtidig får økt kunnskap om det de ser og hører, også blir opptatt av å ta vare på natur og miljø, sa Jorunn Nakken, lederen i Ås Venstre, ved overrekkelsen av diplom og blomster til de to prisvinnerne.