Venstre positiv til hundelufteområde

Foto: Drammen Hundepark

Venstre er positive til at hunder og deres eiere skal få gode fasiliteter for å være sosiale, lære nye ferdigheter og få løpe fritt. I kommunestyremøtet 26. januar tok Venstre til ordet for at kommunen skal være tilrettelegger og være med på etableringen av et slikt område. Men var også tydelig på at det meste av drift og vedlikehold burde ligge hos hundeierne.

Ordfører,

Vi har mange engasjerte hundeiere i Harstad, som er glad i dyra sine og ønsker dem det beste. Jeg ønsker også å rose måten saken er blitt fulgt opp fra administrasjonen. Tilbakemeldinger fra de som deltok på møtet i fjor høst var nesten utelukkende positivt. Samtidig er jeg noe usikker med det som står som konklusjon.

Ordfører, jeg og Venstre ønsker mer enn gjerne at hunder har lufteområder hvor de kan løpe fritt uten båndtvang. En arena å være sosiale, lære nye ferdigheter og kanskje også vanlig litt forventet «hundeskikk». Vi imøtekommer også forslaget om at kommunen er med som tilrettelegger for et slikt område, både for det som er skissert som en midlertidig løsning og for et permanent område i fremtiden. Jeg lurer også på om kommunedirektør kan redegjøre for hva status er for denne midlertidige løsningen?

Hva gjelder et permament område, som for vår del gjerne kan være i nærhet av Folkeparken, bør også kommunen være med i etableringsfasen. Men, jeg stiller spørsmål om hvorvidt det er kommunen som skal drifte dette? Plasseringen her bør man komme tilbake til når reguleringsplan for Folkeparken skal opp til behandlingen.

Her mener jeg det finnes mange måter for hundemiljøet selv å finansiere vedlikehold, gjennom spleis og vipps. Kommunen kan selvfølgelig bidra til tømming av søppel og hundeposer som samles inn, men øvrig vedlikehold bør hundeierne selv stå for. Inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha snakket med mange hundeiere er at det er betalingsvilje til dette, men at utfordringen kanskje er å organisere seg. Det er en utfordring som jeg tror er fullt ut løsbar.

Jeg ser fram til at hunder og hundeiere i Harstad kan få et lufteområde å boltre seg på, og Harstad kommune skal være med som samarbeidspartner og tilrettelegger.