Vi vil ha en skikkelig vikingattraksjon på Borre

Lene Cathrine Albertsen og Eddy Robertsen, Venstre

Tenk dere en skikkelig vikingattraksjon på Borre. Med en rekonstruert havn, hvor vikingskipene fra Tønsberg kan ha anløp for å ta med seg turister ut til øyene. Kanskje kan de gjøre landfall i Bastøbukta?

Tenk dere en permanent vikinglandsby med alt en slik hadde for litt over tusen år siden. En tidskapsel man kan tre inn i og lære av.

Tenk dere aktiviteter, teaterstykker, kunst og kultur i et område man kan overnatte, spise og leke i.

Tenk dere at Horten har en attraksjon så bra at barnefamilien fra Kristiansand planlegger sommerferien sin rundt et besøk hit. Sånn som så mange av oss har gjort hos dem.

De har klart det i Polen. Rett etter at man kjører av ferga, ligger det en liten by like stor som Horten, som heter Wolin. Der hadde Jomsvikingene sete. Der har de bygd opp akkurat det jeg snakker om. Der er det masse folk, liv og røre hele tiden. Sånn det er rundt meg nå.

Dette klarer selvfølgelig vi også. her er vi jo helt unike. Vi har faktisk Borrehaugene. Hvor mye mer unike går det egentlig an å bli?

Men da må vi joggu la være å bygge industri og driftsanlegg her. La folk nyte disse områdene, ikke maskiner. Ærlig talt.