Fant tre kattunger i gjenteipet pappeske. Ved siden av sto kattemora og skrek

Tre kattunger i en gjenteipet pappeske ble reddet av tilfeldig forbipasserende. Nå vil Venstre ha dyrevelferd på den lokale politiske agendaen.

– Jeg pleier å være forsiktig med å si at dyrene er dumpet, men i dette tilfellet er det ikke mye tvil. Kattene har ikke teipet pappesken selv, sier leder i Pus i hus, Inger Lise Eriksen.

I forrige uke ble hun kontaktet av en person som hadde kommet over en kattemor som skrek ved siden av en pappeske. Fra den gjenteipede pappesken kunne det høres svak mjauing og krafselyder.

– Med de temperaturene vi har hatt nå er det den sikre, smertefulle død, sier Eriksen og holder en av kattungene tett inntil kroppen.

– Om det hadde vært obligatorisk med ID-merking og kastrering hadde vi ikke hatt dette problemet.

Har trolig en eier
Moren til kattungene er trolig rundt ett år gammel. Fostermor Lisa Egeland Bentsen som har tatt ansvar for kattene til de får et nytt varig hjem, er ikke i tvil om at katten egentlig har et hjem.

– Hun er kjælen og kontaktsøkende. Kattungene bærer heller ikke preg av å være født ute. Alle sammen liker menneskelig nærvær, sier hun.

Kattene har blitt helsesjekket, og skal bli kastrert, vaksinert og ID-merket hos Anicura som samarbeider med Pus i hus. Men jobben er ikke gratis.

– Vi har rundt 200.000 kroner i utgifter hvert eneste år på oppfølging av katter. Vi får ikke en eneste krone i offentlig støtte, sier Eriksen oppgitt.

Kjemper for å få det inn i budsjett
Dette vil lokalpolitikerne i Venstre ha en slutt på. De går til valg på å få en egen dyrevelferdsplan i Vennesla kommune, og at de frivillige skal få kommunale penger gjennom budsjettet.

– Dette er en av kjernesakene våre. At Venstre sentralt kjemper for bedre dyrevelferd er en kjent sak, men vi mener vi må gjøre vårt også lokalt, sier fjerdekandidat for Venstre, Astrid Frigstad.

– Det er ganske urettferdig at frivillige må gjøre denne jobben uten noen form for offentlig støtte. Greit nok at det er frivillig, men noen må ta ansvar, konstaterer Eriksen.

Frigstad mener det er viktig å komme i dialog med de frivillige organisasjonene og høre hva de trenger.

– Her må vi begynne i en ende, sier hun.

Brenner for dyrevelferd
Elisabeth Frigstad er andrekandidat for Venstre i Vennesla. For henne er bedre dyrevelferd saken hun brenner mest for.

– Om vi får plass i kommunestyret igjen er det ingen tvil om at dette er noe som skal løftes fram, sier hun.

Eriksen håper på handling og ikke bare tomme lovnader.

– Forskning viser at mennesker som mishandler dyr ofte går løs på barn senere. Vi kan ikke stå å se på at dette skjer, mener hun.

Selv om de tre svarte kattungene fikk reddet livet, må de statistisk sett vente lenge før de kommer til nye hjem.

– Svarte katter er dessverre de som er vanskeligst å adoptere vekk. Av de 22 kattene vi har i fosterhjem nå er 19 svarte, opplyser Eriksen.

(Artikkelen er hentet fra Vennesla Tidende)