I kampen for friheten

– Frihet handler om at mennesker har mulighet til å styre over egne liv. Derfor vil jeg kjempe for at innbyggerne i Haugesund skal ha frihet til å leve det livet de ønsker, samtidig som vi tar vare på hverandre og naturen, forteller Bjørn Gunnar Husby som er ordførerkandidat for Haugesund Venstre.

Bjørn Gunnar Husby, ordførerkandidat for Haugesund Venstre

Mer frihet i skolen

Skole er en viktig sak for Venstre, og partiet vil prioritere skolen slik at både lærere og elever får økt motivasjon. Vi skal ha en skole der alle elever opplever mestring, og jobbe for at lærerne skal få høyere lønn og mer frihet og medbestemmelse.

– Venstre har tillit til lærerne, sier Bjørn Gunnar.

Bjørn Gunnar er selv lærer, og for ham er det viktig at skole favner hele mangfoldet og de ulike forutsetningene, behovene og interessene i elevgruppen. Derfor vil han en økt satsing på praktisk undervisning og de praktisk-estetiske fagene.

– En god skole er nøkkelen til en bedre framtid og like muligheter. Vi vil ha en skole som ser alle elevene og tar hensyn til at de er ulike, understreker Bjørn Gunnar

I tillegg vil Venstre jobbe for å få inn flere yrkesgrupper i skolen, ruste opp skolegårdene, sikre elevene kvalifiserte lærervikarer, nok penger til lærebøker og styrke skolebibliotekene.

Vi må ta vare på naturen

– Arealmessig er ikke Haugesund en stor kommune, men vi har vakker natur som mange av våre innbyggere benytter seg av, sier ordførerkandidaten. Han trekker frem særlig de flotte turløypene i byheiene, som også er viktig for folkehelsen.

Bjørn Gunnar, som selv har en sønn på 10 år, ønsker at fremtidens generasjoner også skal få frihet til å nyte naturen. Derfor vil han jobbe for at Haugesund tar vare på naturmangfoldet og reduserer klimautslippene.

Hjelp til de som har et rusproblem

For Bjørn Gunnar var det en stor skuffelse at rusreformen ikke ble vedtatt i 2021. Som lærer i over 20 år har han møtt unge mennesker med rusproblemer.

– Noe av det verste vi kan gjøre når unge mennesker sliter, er å dømme dem. Det er hjelp de trenger, sier Bjørn Gunnar. Han vil derfor jobbe for at mennesker i Haugesund som har rusproblemer, skal bli møtt med hjelp, ikke straff og fordømmelse.

– En human ruspolitikk, er en av de sakene som fikk meg engasjert i politikk og Venstre, sier Bjørn Gunnar

De nye arbeidsplassene

Da Bjørn Gunnar var ungdom, arbeidet han i feriene på familiens bedrift, Karmøy fiskemat. Han har sett hvor mye innsats som kreves for å drive for seg selv. Derfor er han skuffet over partier på venstresiden som kaller selvstendig næringsdrivende for velferdsprofitører og skatteterrorister.

– Vi trenger bedrifter og gründere som skal skape de nye arbeidsplassene, og bidrar til både velferd og verdiskaping, mener Bjørn Gunnar. Derfor vil han jobbe for framtidens næringsliv, som er grønt, nyskapende og kreativt. Det skal bli enkelt å starte sin egen bedrift og skape nye arbeidsplasser i Haugesund.

Billig buss og gode sykkelveier

Avslutningsvis drar Bjørn Gunnar frem noe som påvirker alle. Nemlig kollektivtransport.

– I Haugesund koster det 15 kroner å ta bussen, det er en ordning vi vil beholde. Venstre vil jobbe for flere bussavganger og flere sykkelveier i kommunen slik det blir lettere for folk å la bilen stå.

Bjørn Gunnar påpeker at det er viktig å stemme Venstre både i kommunevalget og fylkesvalget.

– Det er fylkeskommunen som har blant annet ansvar for kollektivtransport, videregående opplæring og veier. Der alle nevnte tingene spiller en viktig rolle i våre liv.

Les også: 6 gode grunner til å stemme Venstre i fylkesvalget

Ønsker du en grønn framtid med frihet for alle?
Da bør du stemme Venstre i både kommunevalget og fylkesvalget. Godt valg!

Se hvem som stiller til valg for Haugesund Venstre.

Les mer om hva vi skal jobbe for de neste 4 årene.

Bli med på laget!