Dette viser at Ullensaker er en regnbuekommune

Ullensaker er en "regnbuekommune", Foto: Stefan Sørlie Oure

Jessheim Pride

I 2019 tok vi i Ullensaker Venstre initiativ til Jessheim Pride. Vi fikk Jessheim Pride inn som fast årlig arrangement på budsjettet til Ullensaker Kommune. Og i 2021 fikk vi flertall i kommunestyret for vedtak om Jessheim som regnbuekommune. Og nå kom regnbuen endelig på plass foran rådhuset! Jessheim er en by for alle, hvor alle skal føle seg velkommen hjemme og skal kunne være stolte over seg selv Dette er så fantastisk vakkert!

Jessheim Pride har blitt et fantastisk fint årlig arrangement, her er Stein Vegar Leidal – Venstre intervjuet i forbindelse med det initiativet. Les intervjuet i RB her.

Sommeren 2020 ble det vedtatt at Ullensaker Kommune skulle bli en såkalt “regnbuekommune”. Å være en regnbuekommune vil si at kommunen skal markere tydelig at personer av alle kjønn og seksuelle legninger er velkomne, gjennom en rekke tiltak som kommunen følger opp. Les om saken i mittjessheim her.

Endelig kom regnbuen på plass foran Rådhuset!

Nå er det altså tre år siden vår kommune ble en “regnbuekommune”, og endelig er regnbuen på plass foran Råhuset. Selve merkingen av sentrumsgaten viser tydelig Ullensaker Kommune`s standpunkt, og det følger også opp vedtaket fra 2021 – dette er veldig bra.

Dette synes jeg var veldig fint, kommenterer Thorbjørn Merkesdal. Ved å male gaten utenfor rådhusplassen i regnbuens farger kan vi endelig si at Ullensaker er en regnbuekommune.

Les om regnbuen foran Rådhuset i mittjessheim her.