Ahus motarbeider kommunalt tilbud

MOTARBEIDES: Ullensaker Venstres Stein Vegar Leidal opplever at helseforetaket motarbeider den kommunale satsingen på psykiatri og mental helse., Skjermdump / MittJessheim

Den rødgrønne posisjonen har satset stort på tidlig innsats og forebygging innen psykiatrien – Ahus svarer med å kutte tilbudet til pasienter i akutt krise

Det kom som en stor overraskelse da vi i våres, ved en tilfeldighet, ble kjent med at akutt-tilbudet innen psykiatri ved den interkommunale legevakta på Jessheim ble avsluttet ved nyttår. Saken har aldri nådd politikerne i Ullensaker, såvidt vi er kjent med.

MOTARBEIDES: Ullensaker Venstres Stein Vegar Leidal opplever at helseforetaket motarbeider den kommunale satsingen på psykiatri og mental helse.

Kritiserer avgjørelsen

Stein Vegar Leidal i Ullensaker Venstre er sterkt uenig i at tilbudet på legevakta ikke har blitt dårligere. Han mener det er en svært viktig tjeneste som nå er borte.

– Jeg har blitt kontaktet av brukere av det kommunale tilbudet innen psykiatri, som sier at muligheten til å kunne snakke med en spesialist ansikt til ansikt på legevakta har vært en viktig trygghet, sier Leidal.

Ifølge Leidal forteller brukerne at kriser innen psykisk helse som regel oppstår utenfor kontortid, og derfor har tilbudet vært så viktig.

– Jeg synes det er uforståelig og skuffende at et slikt tilbud forsvinner i det stille. Dette viser at helseforetakene har all makt. Vi i den rødgrønne posisjonen har satset stort og styrket lavterskeltilbudet, og så kommer Ahus og nærmest nuller dette ut ved å kutte i den andre enden, sier Leidal.

Vi opplever dette som nok et eksempel på at når det skal kuttes innen helsevesenet, da er det psykiatrien som får kuttene først. Dette er i strid med alle festtalene og forsikringene om at det skal satses på mental helse.

Les hele saken i MittJessheim/Romerikes Blad her.