Investor i valgkamp for Venstre

Foto: Frank Roland

Du ser ham i grønn skjorte over hele Bærum. Odd Reidar Øie har gått fra aktiv Høyre-mann til glødende Venstre-medlem.

Særlig står han på stand og overbeviser gamle Høyre-velgere og naboer på Snarøya og Fornebu. Men aller helst tar han bussen og snakker med passasjerene.
– Det er gøy og funker. Folk på bussen er like opptatt av god kollektivtransport som Venstre, sier Odd.

Oppstandelse i Høyre

Det skapte en viss lokal oppstandelse etter at han forlot Høyre etter femti år som medlem og åtte år i kommunestyret. Han hoppet over til Venstre og begrunnet det slik:

– Venstre-folkene i kommunestyret er en konstruktiv gruppe med sans for de gode løsningene. Så fokuserer de på samarbeid, og jobber for bærekraft med en sosial profil.
– Og så er det en hyggelig gjeng, smiler han.

Mediemangfold og demokrati

Odd R. Øie er en relativt ukjent investor for svært mange. Men de som har vært involvert i medier i Norge kjenner godt til navnet. Han har vært involvert i om lag 50 lokalaviser fra Farsund i sør til Kirkenes i nord, blant annet Budstikka i Asker og Bærum. Han har stadig ertet på seg på de store medie-aktørene Amedia og Polaris.

Av de få uavhengige lokalavisene har mange en aktiv eier i Odd R. Øie.
– Mediemangfold er viktig for lokaldemokratiet. Jeg ser alltid på hva som er avisenes beste og hvordan jeg kan være en god eier.

Venstre er «i tiden»

Han ble med i Venstre fordi han tror på løsningene som Venstre skaper.

– Akkurat nå er jeg mest opptatt av at Høyre ikke må få flertall i Bærum slik de har hatt i perioder. Det er ikke bra for lokaldemokratiet.

Dessuten har de siste årene vist hvor viktig Venstre er for de gode løsningene.

Odd synes det var stas da Isabelle Ringnes meldte overgang til Venstre kort etter at han selv gjorde det.
– Det er noe i tiden. Vi trenger nye løsninger, konkluderer Øie.

Rik, sosial og engasjert

Som investor og næringslivsmann er Odd R. Øie opptatt av den gode næringspolitikken som Venstre har klart å løfte, særlig løsninger for gründere og oppstartsbedrifter.

Han har bidratt selv med kapital i enkelte selskaper i oppstartsfasen og vet hvor kritisk det kan være med tilgang til risikovillig kapital. Men han er like opptatt av at barn og unge skal delta i fritidsaktiviteter uavhengig av foreldrenes lommebok, og at vi må finne gode løsninger på eldreomsorgen.

– Jeg har stor tro på Venstre som en offensiv utvikler av god politikk for framtida. Partiet har vært tidlig ute med løsninger som jeg nå håper at folk får øynene opp for, sier Odd R. Øie før han farer videre for å overbevise nye velgere. I grønn T-skjorte.

Odd Reidar og gjengen på Fornebu