En grønn og liberal plattform for nye Akershus

Fra Venstre: Margrethe Prahl Reusch (gruppeleder for Akershus Venstre), Solveig Schytz (Fylkesråd for plan, kulturminnevern, klima og miljø) og Elisabeth Holter-Schøyen (fylkestingsrepresentant), Foto: Johan Malvik

Høyre, Frp, Venstre og Krf er enige om å danne fylkesråd for nye Akershus fylke. -Jeg er veldig glad for at vi har kommet til enighet om en politisk plattform som tar Akershus framover og som sikrer at vi tar vare på naturen, kutter klimagassutslipp, gjør det enklere og billigere å reise kollektivt og sikrer at Akershus skal ha Norges beste videregående skole sier Solveig Schytz, gruppeleder for Venstre i Akershus og som har ledet Venstres forhandlingsutvalg. Schytz blir fylkesråd for Klima, miljø, plan og kulturminner i det nye fylkesrådet.

Enklere og billigere å reise kollektivt

Akershus skal være et klimapolitisk foregangsfylke, og fylkesrådet vil at det skal bli enklere og billigere å reise kollektivt. – Et godt utbygd kollektivtilbud er avgjørende for å kutte klimagassutslipp, og for å gi folk større frihet i hverdagen. Buss, bane og båt skal gå oftere. Vi skal endre takst – sonesystemet slik at det blir enklere og biligere å reise kollektivt og og fylkesrådet vil prioritere å redusere prisen på månedskortet sa Solveig Schytz på dagens pressekonferanse da plattformen ble presentert.

Ta vare på naturen og redde Oslofjorden

Akershus skal være et fylke hvor vi tar vare på naturen. Fylkesrådet vil sikre at økt befolkningsvekst ikke går på bekostning av å ta vare på natur, matjord og kulturminner, og Akershus skal gå i front for å redde Oslofjorden.

Norges beste videregående skole

Fylkesrådets ambisjon er at Akershus skal ha Norges beste utdanning. Fylkesrådet vil jobbe for en videregående opplæring som er preget av mestring, motivasjon og læring, og gir relevant kompetanse til videre utdanning og arbeid. Fylkesrådets mål er at alle elever som starter på videregående skole, skal kunne fullføre. Fullføringsreformen som rulles ut fra neste år gir alle rett til å fullføre vidergående opplæring. – Fylkesrådet vil legge til rette for et fleksibelt opplæringsløp som tar hensyn til ungdom og voksnes ønsker, erfaringer og livssituasjon. Fylkesrådet vil gjeninnføre fritt skolevalg, opprette UngInvest i Akershus og innføre en ordning med psykiske helseteam i hver region avslutter Schytz.

Les hele den politiske plattformen for det nye fylkesrådet her

Dette er det nye fylkesrådet

Fylkesrådet har stor bredde i erfaring, geografi og yrkesbakgrunn. Dette blir fylkesrådet for den kommende perioden:

Fylkesrådsleder:
Anette Solli, Høyre

Fylkesråd for finans og fylkesrådsnestleder:
Tom Staahle, Fremskrittspartiet

Fylkesråd for utdanning:
Lise Hagen Rebbestad, Høyre

Fylkesråd for samferdsel:
Håkon Snortheim, Høyre

Fylkesråd for plan, kulturminnevern, klima og miljø:
Solveig Schytz, Venstre

Fylkesråd for kultur, tannhelse og frivillighet:
Ole-Jacob Johansen, Fremskrittspartiet

Fylkesråd for næring, idrett, mangfold og folkehelse:
Ida Lindtveit Røse, Kristelig Folkeparti

I tillegg blir Thomas Sjøvold (H) blir fylkesordfører, og Liv Gustavsen (Frp) blir fylkesvaraordfører.