Ledig stilling: Finanspolitisk rådgiver

Stortinget, illustrasjon
Foto: Mostphotos

Har du lyst til å jobbe med finanspolitikk på Stortinget? Venstres stortingsgruppe har en ledig stilling som politisk rådgiver med hovedansvar for det finanspolitiske arbeidet.

Den finanspolitiske rådgiveren i Venstres stortingsgruppe vil lede arbeidet med Venstres alternative statsbudsjett, og vil samarbeide svært tett med de rådgivere på andre fagområder. Du vil, gjennom året, være ansvarlig for at helheten i Venstres politikk henger sammen økonomisk. Du vil også være sentral i politikkutviklingen i organisasjonen.

Som politisk rådgiver må du ha evne til å sette deg inn i og vurdere kompliserte saker raskt, samt å kunne formidle kompliserte saksforhold videre. Du må ha god kjennskap til politikk generelt og Venstres politikk spesielt, og utmerket skriftlig framstillingsevne. Det er et krav om høyere utdannelse, men vi kan se bort fra dette kravet hvis du har relevant erfaring eller gode personlige forutsetninger for stillingen.

Denne stillingen krever god forståelse for finanspolitikk spesielt, men må også følge en av Stortingets andre komiteer i tillegg.

Det er en fordel om du har erfaring fra politisk og organisatorisk arbeid, og du må gjerne være en god nettverksbygger. Erfaring med grensesnittet mellom politikkutvikling og kommunikasjon/presse er også en fordel, men ikke et krav.

Av personlige egenskaper ser vi etter en person med stor arbeidskapasitet, som er løsningsorientert og har evne til å arbeide både selvstendig og sammen med andre. Du er initiativrik og arbeider raskt og godt, også under press.

Du må være engasjert i arbeidet med å løfte Venstre videre og vi forutsetter at du deler Venstres politiske grunnsyn.

Vi kan tilby et hektisk og utviklende arbeidsmiljø med utfordrende arbeidsoppgaver.

Rådgiverstillingene vil medføre noe overtid, både i form av kveldsarbeid og helgearbeid. Lønn etter avtale.

Søknadsfrist er 17. november 2023

Søknad med CV sendes på e-post til [email protected].

Spørsmål kan rettes til sekretariatsleder Audun Rødningsby på telefon 92014622.