«Ta mannen – drit i ballen!»

«Flertallskonstelasjonen radbrekker skolene i Haram», skriver Christian Holstad Lilleng., Foto: Haram Venstre

Nei da, vi er ikke på Ravn stadion eller i Uggedalen. Vi er i avisa Nordre. Her gjelder det ikke å plukke opp politiske saker, men å ta de som ikke er enige i det redaksjonen mener.

Jeg gjorde en tastefeil i forbindelse med et Facebook-innlegg gjennom å dele innlegget mitt ikke bare på Haram Venstre-siden, men også på min fagforenings side. Når jeg skriver et innlegg på Facebook kan jeg dele det på alle sidene jeg er administrator for, og denne gangen hadde jeg klart å huke av for to ekstra sider i stedet for en. Jeg visste det faktisk ikke før Nordre-journalisten ringte og gjorde meg oppmerksom på det, og da slettet jeg det selvfølgelig umiddelbart fra denne siden.

Jeg må si jeg er mildt sagt overrasket over nivået på redaksjonen i Nordre. For det første ringer journalisten fra skjult nummer slik at det ikke er mulig å sjekke om dette er en ekte journalist eller om det bare er «fake»: nummeret fantes ikke på verken 1881 eller andre steder. For det andre var det en oppførsel helt hinsides all fornuft ifølge mine fagforeningskollegaer: «Journalisten var helt klart ute etter å ta deg, Christian!» var tilbakemeldingen jeg fikk av begge de to som er nevnt i artikkelen.

En artikkel vi ikke visste skulle bli skrevet. Ingen av oss fikk beskjed om at det var snakk om en artikkel, ingen av oss fikk vite at vi ville bli sitert og ingen av oss fikk dermed muligheter til sitatsjekk. Altså flere ting som bryter «Vær varsom»-plakaten noe voldsomt.

Når så artikkelen kommer ut er det selvfølgelig med en spekulativ overskrift bak betalingsmur. Det er jo slik aviser selges i disse dager, så det må vi jo regne med selv om det er negativt. Det som derimot er mer overraskende er at selv om Nordre normalt sett stenger kommentarfeltene sine på kveldstid, så står det i stedet «Vi ber om at folk er sakleg i kommentarfeltet» på denne på Nordres Facebookside. Tydelig forskjellsbehandling med andre ord. Spesielt siden de vet at jeg har blitt møtt med særdeles krasse ord, spy-emojier, oppfordringer til å flytte ut av kommunen og sågar trusler om vold tidligere.

Det som likevel er mest oppsiktsvekkende er hvordan Nordre tar ballen og ikke mannen. Så de ikke hva som stod i innlegget? Så de ikke linjene med «Det de samme partiene IKKE nevner er at de samtidig kutter over 2 millioner kroner i de andre Haramsskolenes budsjetter og at de kutter over 8 millioner til helse/omsorg og livsløp!» og «hemmeligholdet partiene nå holder på med gjennom å bare oppgi deler av sitt budsjett er faktisk et demokratisk problem.»?

Hvorfor tar ikke Nordre tak i de uttalelsene som jo bør være musikk i en journalists ører? Mener Nordre det er helt ok at det kuttes 8 millioner til våre svakeste, og skal ikke Nordre være Haramsborgernes voktere ovenfor de styrende partienes gjøren og laden og hemmelighold?

Nei, det er tydeligvis mer viktig å ta mannen og ikke ballen. Spesielt når mannen har meninger som ikke er helt på linje med redaksjonen sin.

Christian Holstad Lilleng
Gruppleder Haram Venstre