Interpellasjon om den fysiske standarden på skolebyggene i Haram kommune

Flertallskonstelasjonen radbrekker skolene i Haram., Foto: Haram Venstre

Skolebyggene i Haram begynner nå å få en meget god standard i og med oppussingen av Haramsøy skole og byggingen av nye Eidet skole. Det neste store prosjektet er Brattvåg ungdomsskole, som jo er omtrent like gammel som dagens Vatne ungdomsskole og Haramsøy skole.

Ungdomsskolen for Brattvåg og Søvik barneskolekretser er i elendig forfatning med mange lekkasjer og mistanke om muggsopp og råteskader. Som kjent må det gjøres noe med svømmehallen på skolen som er i bruk på dispensasjon, men også idrettshallen og garderobeanlegget begynner å få store behov for utbedringer.

Det er òg blitt uttrykt bekymring for at utformingen på Brattvåg barneskole ikke er tilpasset dagens type undervisningsformer og at det mangler undervisnings- og grupperom.

Ved begge skolene går dette utover elevenes og de ansattes arbeidsmiljø, og noe som gjør at Haram kommune kan bryte Arbeidsmiljølovens paragraf 4.1 om generelle krav til arbeidsmiljøet og Opplæringslovens paragraf 9a om elevenes rett til et trygt og godt skolemiljø.


Venstre innbyr kommunestyret i Haram til å gjøre følgende vedtak:

Kommunedirektøren gjennomfører en utredning av Brattvåg ungdomsskoles og Brattvåg barneskoles bygningsmessige stand, herunder kommer med forslag til eventuelle utbedringer slik at bygningene kommer i forskriftsmessig moderne stand og blir utformet slik at de blir tilpasset dagens og morgendagens undervisningspraksis.

Utredningen skal være klar i løpet av 2024.

 

(Interpellasjonen ble innsendt 29.januar 2024)