Tar nye utfordringer for Venstre

Cecilie Hegge

Hvorfor skjer det et lederskifte nå, og hva tenker du om det?
Akkurat nå har jeg mye jobb med å være gruppeleder på fylkestinget for Venstre. Jeg følte det var rett å melde valgkomiteen at jeg ikke tok gjenvalg og etter 5 år kjennes det rimelig greit ut. Så mener jeg alle lag har behov for nye koster. Det er sunt for vekst og utvikling. Anne Lindmo sa det så godt at jeg velger å sitere henne: “Jeg må huske på å gå før jeg må, og en god stund før jeg vil.”

Hva føler du er det mest verdifulle du har fått gjort i din tid som lokallagsleder?
Det å være med å bygge laget. Vi har øket medlemsmassen betraktelig siden jeg tok over i 2018. At vi fikk inn 2 representater i kommunestyret og flere i diverse utvalg under valget i 2019 var også en bragd vi som lag fikk til. Vi har fortsatt 2 representanter inne denne perioden.

Er det noe folk ikke ser eller vet om som preger rollen som lokallagsleder?
Det er så utrolig mye som skjer. Både å være med på men også mye å lære om. Det er egentlig utømmelige muligheter. En rolle man vokser mye på, og man har rimelig frie tøyler i forhold til å skape aktivitet i lokallaget. Og det er nok det som er viktigs, bygge lag. Ha gode debatter og være med å forme framtida for Meløy.

Hvordan tror du fremtiden til Meløy Venstre blir?
Spennede. Jeg håper vi får flere engasjerte medlemmer fra hele Meløy. Fordi Meløy trenger virkelig et sterkt sosial liberalt parti. Målet må jo være å få enda flere representasjonen i kommunestyrevalget 2027. Den jobben skal jeg fortsatt være med på, men noen andre får ta styringa på veien dit.

Hva er din vei videre i politikken?
Jeg har spøkefullt sakt tidligere at jeg stiller som ordførerkandidat i 2027. Ingen ting er umulig og man skal ikke lukke seg for muligheter. Akkurat nå blir det å arbeidet på fylkestinget som tar 1. prioriteringa i politikken. Så er jeg engasjert i styret i Nordland Venstre og bistår alle lokallag i Nordland. Det er et utrolig givende arbeid som gir glede.

Meløy Venstre avholder årsmøte førtkommende Søndag, nominasjonskomiteens innstilling til nytt styre er følgende:

Styret:
Leder: Elin Danielsen
Nestleder: Ida Johnsen
Styremedlem: Ella Lillevåg
Styremedlem: Vidar D. Breivik
Kasserer: Bjørn Sleipnes
Vara:
1. vara: Elise Sleipnes
2. vara: Ken-Henry Solhaug