Venstre fikk Brattvågskolene inn på agenaden

Flertallskonstelasjonen radbrekker skolene i Haram., Foto: Haram Venstre

Ungdomsskolen for Brattvåg og Søvik barneskolekretser er i elendig forfatning med mange lekkasjer og mistanke om muggsopp og råteskader. Som kjent må det gjøres noe med svømmehallen på skolen som er i bruk på dispensasjon, men også idrettshallen og garderobeanlegget begynner å få store behov for utbedringer.

Det er òg blitt uttrykt bekymring for at utformingen på Brattvåg barneskole ikke er tilpasset dagens type undervisningsformer og at det mangler undervisnings- og grupperom.

Derfor fremmet Venstre en egen interpellasjon om skolene i denne ukens kommunestyremøte hvor partiet meldte at ved begge skolene går dette utover elevenes og de ansattes arbeidsmiljø, og noe som gjør at Haram kommune kan bryte Arbeidsmiljølovens paragraf 4.1 om generelle krav til arbeidsmiljøet og Opplæringslovens paragraf 9a om elevenes rett til et trygt og godt skolemiljø.

Ordfører Vebjørn Krogsæter hadde hentet inn en rapport om skolene, og selv om den viste at det hadde vært en del utbedringer de siste årene, så var det ikke tvil om at det var ting som må gjøres ved begge skolene.

Krogsæter lovet derfor at skolene utfordringer skulle inn i skolebruksplanen og at aktuelle utbedringer skal inn på budsjettene. Her nevnte rapporten blant annet at investeringer bør gjøres i skolekjøkkenet og i garderobene. Ikke minst bør ventilasjonen ved skolen oppgraderes og taket skiftest ut.

Ved barneskolen må lekkasjer ved SFO utbedres, to yttervegger på skolen må få ny kledning, man må bygge om tekniske rom, og ikke minst er det potensiale i energibesparende tiltak på bygget.

Venstre er meget fornøyd med at ordføreren nå setter fokus også på skolene i Brattvåg.