Kan ikke bare tvinne tommeltotter i påvente av Skolestruktur-sak

Foto: Kristoffer Høiseth Nystad

I saken om skolestruktur ble det høy temperatur i dagens kommunestyremøte, torsdag 21.03.24. Gruppeleder Even Aronsen tok ordet og var svært utålmodig med å vente på en behandling som var skissert først i mars 2025. Venstre støttet opp om et fellesforslag fra Venstre, Høyre, FRP, INP og KrF om å forsøke å komme i gang med tiltak allerede i økonomi- og handlingsplanen som skal opp til behandling høsten 2024.

Aronsen hadde allerede tidligere i måneden vist frustrasjon vedrørende tilstanden i Harstadskolen: – Skjemmes over måten skolen i Harstad blir behandlet – ht.no

Les innlegget til Aronsen under!

 

Ordfører,

Jeg starte med å si at jeg gjerne hadde sett at vi allerede var godt i gang med denne prosessen, og at vi nå var nært målstreken. Det er en god stund siden vi fikk prognosene for elevtallsutviklingen, som pekte nedover. Vi i Venstre nølte nok den gangen med hva som var riktig å gjøre videre, og det innrømmer jeg mer enn gjerne at skulle vært gjort annerledes – prosessen som vi er i gang med i dag skulle vi i etterklokskapens lys begynt tidligere.

Så er vi en gang der vi er nå; anbudet er sendt ut, rapporten skal leveres innen 31.10.2024 – før dette kommer det vel en underveisrapport i september. Politisk sluttbehandling beregnes i februar/mars 2025 – det kjennes fryktelig lenge til. Et år oppleves som relativt lang tid for en 29-åring, men det er fryktelig lang tid i en 9-årings liv. Så hvis man da først kommer i gang med forslag og tiltak i økonomi- og handlingsplan i 2026, og kanskje tidligst i 2027 påbegynner byggeprosjekter, ja da går årene plutselig fort og til hvilken glede for 7-8 åringen som går der den dag i dag? Den store majoriteten av elevtallsnedgangen vil allerede ha skjedd og de nye utfordringene kan komme på løpende bånd.

Venstre støtter opp om forslaget om å forsøke komme tidligere i gang med tiltak. Jeg tror vi er flere som kjenner litt på følelsen av at man blir sittende å tvinne tommeltotter fram til skolestruktur kommer til politisk behandling. Vi har havnet litt bakpå her, det mener jeg det er viktig at vi politikere, og også administrasjon, faktisk anerkjenner. Nå er vi nødt til å prøve hente oss inn igjen.