Krav til responstid for politi

Årsmøte i Nordland Venstre vedtok enstemmig en uttalelse for bedre responstid for politi.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Forskjell i polititjenestetilbudet – krav til responstid ved utrykning

Med det geografiske mangfoldet som finnes i Nordland, vil det by på utfordringer å kunne gi alle borgere et likt tilbud. Når enkelte politidistrikt i tillegg sliter med mange vakante stillinger, er Nordland Venstre bekymret for store variasjoner i polititjenestetilbudet i de ulike politiregionene i Nordland.

I Nordland finner vi store variasjonen i befolkningskonsentrasjonen. Vi har tettbebygde strøk/småbyer på den ene siden, og grisgrendte strøk på den andre. Dette i seg selv er en utfordring for politiet for å kunne tilby en lav responstid/utrykningstid ved behov for politibistand.

I enkelte politidistrikt har også omorganisering av vaktordningen ført til at flere lokale lensmannskontor deler av døgnet står ubemannet. Politibistand blir da gitt fra naboregioner. Dette fører også til en forlengelse av responstid/utrykningstid. Det er imidlertid lite tilfredsstillende at publikum på steder som har bystatus og en bymessig struktur, store deler i døgnet må påberegne 1 — 11/2 times ventetid på politiets bistand.

Politiets hovedoppgaver er å opprettholde orden, forebygge og forhindre straffbare handlinger, etterforske lovbrudd og beskytte oss borgere. Politiet skal yte service i nødstilfelle og i akutte situasjoner. Nordland Venstre ønsker et lokalt politi som raskt kan være til stede og yte bistand. Nordland Venstre vil derfor arbeide for at det skal fastsettes krav om responstid ved utrykninger i nødstilfelle og akutte situasjoner.

<--- til oversikten over alle uttalelsene fra årsmøtet i Nordland Venstre -KLIKK HER.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**